Emektar Usta Yalçın Yeltürk, 77 Yaşında Okula Geri Dönüyor Emektar Usta Yalçın Yeltürk, 77 Yaşında Okula Geri Dönüyor

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclisi'nin 30 Ocak'ta aldığı kararla, Eskişehir'de 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL, 230 gram ekmeğin fiyatı ise 9 TL olarak belirlendi. Ancak son yapılan zamın üzerinden üç ay geçmesiyle, Eskişehir'deki fırıncılar 200 gram ekmeğin 10 TL olması için Ticaret Bakanlığı'na başvurdu. Ekmek fiyatlarındaki bu olası değişiklik Ticaret Bakanlığı'ndan gelecek karara bağlı.

Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, ülkede maliyet kalemlerinde yaşanan ciddi artışların ekmeğe de yansıdığını belirtti. Mülazımoğlu, iki ay önce alınan fiyatın bugünü kurtarmadığını ve zarar edildiğini ifade etti. Seçim öncesinde 10 TL'lik bir zam talepleri olduğunu ancak 8 TL zam yapıldığını dile getirdi. Fiyat artışının seçim sonrasına bırakıldığını ve 200 gram ekmeğin 10 TL olmasının sözünü aldıklarını belirtti. Ekmek fiyatlarının serbest bırakılması durumunda, bu işe çözüm bulunabileceğini vurguladı.

Mülazımoğlu ayrıca, un fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, eskiden stoklu çalıştıklarını ancak şimdi günü birlik olarak çalıştıklarını ve işten çıkardıkları çalışanların tazminatını ödemekte sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Eskişehir'de 80 ruhsatlı fırının olduğunu ve bu fırınlarda 10 bine yakın kişinin istihdam edildiğini belirten Mülazımoğlu, Halk Ekmek Fabrikası'nın özel fırınların üretim kapasitesinin üçte birini felç ettiğini aktardı.

Son olarak, sektördeki işçi sorununa da değinen Mülazımoğlu, günlük 1000 TL'ye çalışacak işçi bulamadıklarını ve ruhsatsız ekmek üreten işletmelerin sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti.