Eskişehir çevre yolunda seyir hâlindeki kamyonetten atladığı iddia edilen 32 yaşındaki Aysun I. ağır yaralandı. Bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan kadının hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Kamyonetin sürücüsü E.I. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Ehliyetsiz ve 1,10 promil alkollü olduğu belirlenen sürücüye farklı maddelerden toplam 390 bin TL ceza uygulandı.

Zorla Tutulduğu Öne Sürüldü
Polis ekipleri, 26 APH 574 plakalı kapalı kasa kamyonette bir kadının zorla tutulduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Takibe alınan araç, Otogar Kavşağı’ndan kent merkezine yöneldi. Bu sırada kamyonette bulunan Aysun I.’nın hareket hâlindeki araçtan atladığı iddia edildi.
Yol ortasında ağır yaralanan kadın için sağlık ekiplerine haber verildi. Bilinci kapalı olan Aysun I., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sürücü Ehliyetsiz ve Alkollü Çıktı
Şirket kamyoneti, kadının düştüğü noktanın biraz ilerisinde polis ekiplerince durduruldu. Aracın sürücüsü ve yaralı kadının eşi olan E.I. kelepçelenerek gözaltına alındı. Yapılan kontrollerde 38 yaşındaki sürücünün ehliyetinin bulunmadığı ve 1,10 promil alkollü olduğu tespit edildi. E.I.’ya farklı ihlaller nedeniyle toplam 390 bin TL ceza kesildi.

Eşi Ağır Yaralıyken Sigaralarını Almaya Çalıştı
E.I.’nın, eşinin ağır yaralı ve bilincinin kapalı olmasına rağmen kamyonetten sigaralarını almaya çalışması dikkat çekti. Kelepçelenmesine de tepki gösteren şüpheli, polis ekiplerine şu sözlerle kendisini savundu:
“Çamlıca'da oturuyorum, babasının yanına götürüyordum. Artık yanlış yapmasın, bayiden topluyorum karımı. Hep erkeğe kelepçe abi” Aysun I.’nın hastanedeki tedavisi sürerken, polis ekiplerinin olaya ilişkin tahkikatı devam ediyor.




