Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Sefa Şen, esnafın borçlarıyla ilgili vergi affını, BAĞKUR ve SSK affını yapılandırılmasını özellikle istediklerini dile getirerek esnafın 7 bin günde emekli olmasını talep etti.

Dünyada ve Türkiye’de ekonomik krizin devam ettiğini ifade eden Şen ,hükümetin de esnafın çok ciddi sıkıntı çektiğini bildiğini ifade etti.

Şen, “Esnafın borçlarıyla ile ilgili yapılandırmada vergi affını, BAĞKUR ve SGK affını, yapılandırmasını özellikle istiyoruz” şeklinde konuştu.

ESNAF SIKINTILARDAN DOLAYI BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ

Esnaflarının odalara olan aidat borçları ile ilgili yapılandırma istediklerini aktaran Şen, esnafın devletine olan yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeye çalıştığına dikkat çekti.

Şen, “Esnafımız devlete karşı olan yükümlüklerini, vergi gibi borçlarını birtakım sıkıntılardan dolayı, ödeyemedi. Esnafımızın borçları 36 aylık süreyle değil de daha uzun bir süre ile yapılandırma içerine alınırsa esnafımız ödemelerini daha kolay yapacaktır” sözlerini kaydetti.

ESNAF 7 BİN GÜNDE EMEKLİ OLMALI

Esnafın 9 bin iş günü sonucunda emekli olduğunu vurgulayan Şen, esnafın yanında çalışanların 7 bin iş günü sonucunda emekli olabildiğine dikkat çekti.

Şen, “Bizim esnafımız EYT yasasından yararlanamamakta, EYT konusunda esnafımıza kolaylık sağlanarak, esnafımızın 7 bin günde emekli olmasını talep etmekteyiz. 9 bin iş günü doldurup bekleyen esnaflarımıza da devlet bankalarında kolaylık sağlanarak emeklilikte önlerinin açılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.