Eskişehir’de Aşağı Çağlan mahallesinde çıkan yangında evini, ağılını ve 70’e yakın küçükbaş hayvanını kaybeden anne Döndü Demirtaş ve kızı Fadime Demirtaş’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Ailenin geçimini hayvancılıkla sağladığını belirten komşuları çok büyük üzüntü yaşadıklarını belirtirken, anne Döndü Demirtaş da gözyaşlarını tutamadı. Yaşanan üzücü olayın yaralarını saracaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, “Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarındayız. Ekiplerimiz burada ve çalışmaya başladılar. Öncelikle geçimlerini hayvancılıkla sağladıkları için ağıllarını yaparak 30 koyun ve 1 koç olmak üzere küçükbaş hayvan ile yem desteği sağlayacağız. Ayrıca kullanılamaz haldeki evi de tekrar ayağa kaldırıp teslim edeceğiz. Geçmiş olsun. Ev, ağıl ve hayvanlarını kaybettiler, çok üzüldüler ama yaraları birlikte saracağız.” dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce de mağdur ailenin yanlarında olduklarını belirterek gereken tüm desteğin sağlanacağını ifade etti. Ünlüce, “Daha acı bir tablo olmaması tek teselli kaynağımız. Ailemizin yanındayız. Gereken tüm destek verilecek. Tekrar geçmiş olsun.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri de anne kıza verilen moral ve destek sebebiyle Erdir ve Ünlüce’ye teşekkür ettiler. 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangın sonrası kullanılamaz hale gelen ev ve ağılın enkaz kaldırma ve temizlik çalışmasına başladılar.