Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” etkinliği kapsamında muharip gaziler ve aileleri Frig Vadileri’ni ziyaret ederek tarihi alanları yakından tanıdı.

Eskişehir’de Okul Çevrelerindeki 222 Mekana Sıkı Denetim!
Eskişehir’de Okul Çevrelerindeki 222 Mekana Sıkı Denetim!
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin öncülüğünde sürdürülen “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” kültür gezileri, kent merkezinde yaşayan vatandaşlara kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma imkânı sunuyor.

Tarihi Alanlar Ziyaret Edildi

Gaziler Frig Vadileri'nde Tarihle Buluştu

Son olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü ile Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Birimi iş birliğinde düzenlenen gezi kapsamında Frig Vadileri’ni ziyaret etti. Muharip gaziler ve aileleri, kaya oyma tapınaklar, antik kalıntılar ve doğal oluşumlarla dolu vadide tarih ve doğa ile iç içe bir gün geçirdi.

Tarihi Alanlar Tek Tek Gezildi

Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Yazılıkaya ve Kümbet Vadisi gibi önemli kültürel miras alanlarını gezen katılımcılar, bölgenin zengin tarihine tanıklık etme fırsatı buldu.

Seyitgazi’de Başkan Tepe ile Buluşma

Gezi kapsamında muharip gaziler ve aileleri, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ile bir araya gelerek Seyyid Battal Gazi Külliyesi ve Türbesi’ni ziyaret etti. Başkan Tepe, “Ülkemiz için büyük fedakârlık yapan muharip gazilerimizi ilçemizde ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Kültür Gezisinden Kareler

Katılımcılardan Teşekkür

Gaziler ve aileleri, kültür gezisinin kendileri için oldukça verimli geçtiğini belirterek Başkan Ayşe Ünlüce ve belediye ekibine teşekkürlerini iletti. Başkan Ünlüce, gezilerin Eskişehir’in kültürel mirasını vatandaşlarla buluşturmayı ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını amaçladığını ifade etti.