Konuyla ilgili, Eskişehir Tepebaşı Batıkent Spor Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Eskişehir’imizin en güzide mahallelerinden biri olan; Batıkent Mahallesi’nde iş adamı Vahdet Ulusoy liderliğinde tamamen gönül birlikteliği ile gençlerimizin Amatör Spora kazandırılması ve Türk Futboluna hizmet amacı ile E.T.Batıkent Spor Kulübü olarak faaliyete başlamış bulunmaktayız.

E.T. Batıkent Spor Kulübü delegelerinin oy birliği ile seçmiş olduğu başkan ve Yönetim Kurulu ile yeni bir takım tecrübeli bir hoca ve ekibi ile yola çıkacağız.

Hocamızla projelerimiz hakkında planlamalar yapmakta olup transfer konusunda çok başarılı herkesin alkışlayacağı rekabetçi bir kadro kurarak, kaliteli bir ekip ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bütün amacımız E.T. Batıkent Spor Kulübünü kıymetli bir marka haline getirmek. Şehrimizin güzide mahallesi Batıkent için en kısa sürede Futbol okulumuzu da faaliyete geçirerek hem gençlerimize sporculuğu aşılamak hem de Türk futboluna kazandırmak için şehrimiz ve Batıkent Mahallesi Halkı ile birlikte var gücümüzle çalışacağız. Eskişehir’imize hayırlı olsun."

Öte yandan, Başkan Vahdet Ulusoy ve beraberindeki heyet ilk ziyaretlerini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a gerçekleştirdiler.