Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 25 Nisan 2025 Cuma günü saat 10.20’de, merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin yerin 12,17 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Sarsıntı, Kütahya’nın yanı sıra çevre illerde ve Eskişehir’de de hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde can veya mal kaybı yaşanmadı.

Eskişehir’de de Hissedildi

Kütahya’ya komşu il olan Eskişehir’de de sabah saatlerinde meydana gelen deprem hafif şekilde hissedildi. Kent merkezinde ve bazı ilçelerde vatandaşlar sarsıntıyı hissettiklerini belirtti. 

Sarsıntının ardından herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığı ve kent genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmediği öğrenildi.

Uzmanlardan Uyarı: Artçı Sarsıntılar Yaşanabilir

Depremin ardından açıklama yapan uzmanlar, 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların yaşanabileceğini ifade etti. Bölgede yaşayan vatandaşların, hasarlı yapıların içine girmemeleri ve resmi kurumlardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri istendi.

AFAD ve Valilik Süreci Takip Ediyor

AFAD ve Kütahya Valiliği, depremin ardından sahadaki gelişmeleri takip ediyor. İlk belirlemelere göre can kaybı ve büyük çaplı bir hasar bulunmadığı kaydedildi. Ekiplerin, Simav ve çevresindeki köylerde hasar tespit çalışmaları yaptığı öğrenildi.