Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek “Sizi yanlış yönlendiren danışmanlarınız bir gününü eczanemiz de geçirirse ilaçların var mı, yok mu olduğunu anlarlar. İlaçta sıkıntı yok diyen Sağlık Bakanımızın bence danışmanlarında bir sıkıntı var” dedi.

Eczanelerde yaşanan ilaç yokları gündemdeki yerini korurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bütçe görüşmelerinde ilaç bulmakta sıkıntı yaşandığı haberlerine tepki göstererek, “İlaç bulunamıyor haberlerinin gerçekle ilgisi yoktur. Gerçek, ‘Türkiye’ye pahalı ilaç satmaya çalışıyoruz ama satamıyoruz’ feryadıdır. Milletimizin kaynaklarını küresel fırsatçılara peşkeş çekmeyiz” demişti.

Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, Bakan Koca’nın danışmanları tarafından yanlış bilgilendirdiğini ifade etti.

“Sağlık Bakanımızın bence danışmanlarında sıkıntı var” diyen Kamış, “Hastalar haftalardır ellerinde reçete, eczane eczane geziyorlar. İlaçta yok oranı yüzde 25’lere gelmiş, olanların da çoğu ihtiyacı karşılamıyor” ifadelerini kullandı.

Metin Kamış açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Mevsim itibariyle tüketilecek ilaç sayısı 100 kutuysa o ilaçtan şu an piyasada 10 tane var. Bu tür ilaçlara yok gözüyle bakmazsanız tabii ki ‘ilaçta sıkıntı yok’ dersiniz. Vatandaşlarımız özellikle nöbetlerde ilaç sıkıntısını çok çekmektedir. En basit ağrı kesici ateş düşürücüler bile bulunamıyor. Ticari ismini vermeyeceğim, halkımızın yıllardır kullandığı bir ağrı kesici bile haftalardır piyasada yok. Bu durumun sebebi de çözümü de çok net ortada; ilaç fiyatlarındaki Euro kurunu gerçek değerlerine getirmek.”