Eskişehir Valiliği, 21-28 Nisan 2025 tarihleri arasında uyuşturucuyla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonuçlarını açıkladı.
Bu kapsamda toplam 36 olaya müdahale edildiği, 41 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı bildirildi.
Uyuşturucu suçlarıyla ilgili yapılan işlemler sonucunda 6 şüpheli tutuklanırken, 35 kişi ise adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Yapılan operasyonlar ve aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yetkililerin açıklamasına göre;
8,51 gram metamfetamin maddesi,
8,71 gram esrar maddesi,
142,46 gram bonzai maddesi,
80 adet sentetik ecza hapı,
2 adet uyuşturucu kullanma aparatı
bulunarak el konuldu.
Ayrıca, uyuşturucu tartımında kullanılan 1 adet hassas terazi de operasyonlar kapsamında ele geçirilen materyaller arasında yer aldı.
Tutuklamalar ve Serbest Bırakılanlar
Toplam 41 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı bildirilen çalışmalarda, mahkemeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan veya savcılık işlemleri sonrası serbest kalan şüpheli sayısının ise 35 olduğu açıklandı.
Yapılan çalışmaların hem uyuşturucu madde kullanımını hem de satışını önlemeye yönelik olduğu vurgulandı.
Eskişehir Valiliği'nden Açıklama
Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sayesinde suçla etkin bir şekilde mücadele edildiği, gençlerin ve toplumun korunması için denetimlerin aralıksız devam edeceği ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşlardan da şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri yönünde duyarlılık çağrısında bulundu.