Eskişehir'de oynanan U14 futbol karşılaşmasında genç futbolcuların sergilediği centilmenlik örneği dikkat çekti. Hakemin hatalı faul kararı sonrasında gol atan Eskişehir Altyapı Derneği Spor Kulübü, elde ettiği haksız avantajı kendi kalesine gol atarak telafi etti. Rakip takımın alkışladığı bu davranış, sahada fair-play örneği olarak karşılık buldu.
Hakemin Faul Kararı Sonrası Gol Geldi
U14 A Grubu'nun ilk haftasında Eskişehir Altyapı Derneği Spor Kulübü ile Es Çankaya Spor Kulübü, 26 Eylül 2026 tarihinde Hasan Doğan Spor Tesisi'nde karşılaştı.
Maçın ilk yarısında Eskişehir Altyapı Derneği'nin 12 yaşındaki oyuncusu Beytullah Buğra Temel yere düştü. Hakem, pozisyonu faul olarak değerlendirdi.
Beytullah, kendi kendine takılarak düştüğünü ve faul olmadığını hakeme söylemesine rağmen karar değişmedi. Kullanılan serbest vuruşun golle sonuçlanması üzerine Eskişehir Altyapı Derneği 1-0 öne geçti.
Antrenöründen Kendi Kalesine Gol Atma Talimatı
Haksız bir avantaj elde ettiklerini düşünen takımın antrenörü Muhsin Çakallı, durumu telafi etmek için harekete geçti.
Çakallı, 12 yaşındaki oyuncusu Demiralp Kızılkılınç'a kendi kalesine gol atmasını söyledi. Topu alan Demiralp, kendi kalesine kadar ilerleyerek golü attı ve skor 1-1'e geldi.
Genç futbolcunun bu davranışı rakip takım tarafından alkışlandı. Karşılaşmayı ise Eskişehir Altyapı Derneği Spor Kulübü 7-3 kazandı.
"Haksız Elde Ettiğimiz Avantajı Telafi Ettik"
Yaşananları anlatan Antrenör Muhsin Çakallı, olayın oyuncusunun hakemi uyarmasıyla başladığını belirtti.
Çakallı, "Bu olay ikili bir pozisyonda oyuncumun faul olmadığı halde hakemin faul verdiğini söylemesi üzerine başladı. Hakem arkadaşımız faulü vermiş oldu. Biz de bu kullandığımız serbest vuruştan gol attık. Gol olunca avantaj sağlamış olduk." dedi.
Kulübün spor psikolojik danışmanının kendisini telefonla aradığını belirten Çakallı, görüşmenin ardından aldığı kararı şu sözlerle anlattı:
"Bizim kulübümüzün psikoloğu var. Spor psikolog danışmanımız beni telefonla arayarak, 'Hocam, bu pozisyonda faul yoktu diye bizim oyuncumuz hakemi uyardı. Buna rağmen bu serbest vuruş gol oldu. O yüzden haksız bir gol elde etmiş olduk' dedi. Ben hemen saha içerisindeki çocuklardan birine seslendim. Top, Demiralp oyuncumuzun ayağındaydı. Demiralp gidip kendi kalemize kadar golü attı ve rakip takımı da eşitlemiş olduk. Böylelikle haksız elde ettiğimiz avantajı kendi kalemize gol atarak telafi ettik. Ben her zaman söylüyorum, iyilik bulaşıcıdır. O yüzden bu olayın herkese örnek olmasını istiyorum. Sahada çocuklar, büyükler, herkes kendini kaybediyor. Buna örnek olmasını istedim ben. Bu iki oyuncumu ödüllendirdim"
"Faul Değil, Ben Kendim Takıldım"
Pozisyonun yaşandığı sırada yere düşen Beytullah Temel, hakemi uyardığını ancak kararın değişmediğini söyledi.
Genç futbolcu, "Biz ataktaydık. Ben yere takılıp düşmüştüm. Hakem görmedi, faul verdi. Ben hakeme söyledim, 'Faul değil, ben kendim takıldım' diye. Hakem yine de verdi faulü. Faulü kullanmak zorunda kaldık, golü attık. Hocam benim hakemle konuşmamı görmüş ancak maç çoktan başlamıştı. Hocam da kendi kalemize gol atmamızı söyledi. Öylelikle durum 1-1 oldu. Bu da bir Fair-play örneği oldu" ifadelerini kullandı.
"Karşı Takım Bizi Alkışladı"
Antrenörünün talimatıyla kendi kalesine gol atan Demiralp Kızılkılınç da yaşananları anlattı.
Demiralp, "Biz haksız gol attıktan sonra santra oldu. Santradan sonra top benim ayağımdaydı. Hocam bana seslendi, 'Kendi kalene at' dedi. Ben de gidip kendi kaleme gol attım. Çok doğru bir davranış oldu. Fair-play bir davranıştı. Karşı takım bizi alkışladı ve saygıyla karşıladı" dedi.
Eskişehir'deki karşılaşma, 7-3'lük sonuçtan çok genç futbolcuların haksız avantajı telafi etmek için sergilediği centilmenlikle dikkat çekti.





