Eskişehir 75. Yıl Mahallesi’ndeki bir site içerisinde yaşayan başıboş köpekler, çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor. Köpeklerin daha önce birçok kişiye saldırdığını ifade eden site sakinleri, saldırgan hayvanların özellikle çocukları için tehlikeli olduğunu söylediler.  

Hayvan düşmanı olmadıklarını, kendilerinin de hayvan beslediklerini ifade eden mahalle sakini Türker Bolar, “Ben de köpek besliyorum, ama sokak köpekleri tehlikeli. Köpekler yabancı kişiler hariç site içerisindeki insanlara saldırıyor ve bunların içerisinde benim gelinim ve torunum da var. Geçenlerde zor kurtardık. Zor durumda kaldığımız için taş atıyoruz fakat taş attığımız için hayvanseverler şikâyet ediyorlar ve bize ceza kesmeye geliyorlar. Birisi ölse bunun sorumlusu kim olacak? Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

Başka bir site sakini Türker Bolar ise şunları söyledi: “Ben de hayvanseverim lakin şimdi iki tane üzücü olaya tanık oldum. Birincisi, başıboş köpeklerin 10-12 yaşlarındaki komşumun oğluna saldırmalarıydı. Çocuk burada yaşamıyor sadece akşam vakti geçerken köpekler saldırdı. Çocuk öyle bir irkildi ve öyle bir bağırdı ki gerçekten çok üzücü. Üçüncü kattan hoplayıp yardım edesim geldi. Hani bağırdık, çağırdık ama çocuk bu travmayı eminim ömür boyu yaşayacak. İkinci olaya gelecek olursam, 2 ay önce yine aynı köpekler, bisikletle gelen bir çocuğa saldırdı. Çocuk orada düştü kaldı. Ya kafasını çarpmış olsaydı? Ya ölmüş olsaydı ne olacaktı? Şikâyet ediyoruz, Köpekler alınıp, aşılandı deniliyor.  Biz bunların kuduz olduğunu söylemiyoruz, bu köpekler tehlikeli diyoruz. Yetkililere sesleniyorum, gelsinler şu 75. Yıl Mahallesi'ne bir baksınlar. Bu hayvanlar insanlara saldırıyorlarsa ne tedbir gerekiyorsa, onun alınması gerekiyor.”