Oto yıkama işleten Fahri Toğrul, "Arabalar kan kokusu ve pislikle dolu olduğunda çıkması imkansız hale geliyor. Bu yüzden mümkün olan en kısa sürede temizlenmeleri önemli" uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı'nda vatandaşların büyük bir kısmı memleketlerine giderek ibadetlerini yerine getirdi. Kurban kesimi sonrası, vatandaşlar araçlarının bagajlarına yerleştirdikleri etlerle geri döndüler. Ancak yol şartları ve etlerin sızması nedeniyle araçlar hem kirlendi hem de kötü kokular yaymaya başladı. Bu durum, oto yıkamalarda büyük bir yoğunluğa sebep oldu.

Eskişehir'deki bir oto yıkama işletmecisi olan Fahri Toğrul, kurbanlık hayvanlardan kaynaklanan leke ve koku problemiyle karşılaşan sürücülere seslendi. Toğrul, "Araçlarınızı mümkün olan en kısa sürede temizletin, aksi takdirde bu kötü koku araçlara siner ve çıkarmak zorlaşır" dedi.

"Bayram sonrası yoğun bir dönem yaşadık. Özellikle bayram öncesi ve sonrası işlerimiz çok arttı. Kurban Bayramı'nda insanlar memleketlerine giderken araçları tozlandı, bazılarının araçlarına kan sıçradı, bazıları ise hayvan pislikleriyle uğraşmak zorunda kaldı. Bu nedenle oto yıkama ihtiyacı da arttı" şeklinde konuşan Toğrul, "Kan veya pislik nedeniyle oluşan kötü kokuları gidermek için ekstra müdahale gerekebilir. Koltuklara sıçrayan kan veya pislik özellikle hızlı bir şekilde temizlenmeli. Bunun için özel temizlik yöntemleri ve ozonlama gibi teknikler kullanılıyor" diye ekledi.