Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 2023 yılında kuvözden düşen ve daha sonra serebral palsi tanısı konan Süleyman bebeğin ailesine destek sağlanması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından evde inceleme yapıldı.

2023 yılında Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yaşanan olayda, 7 aylıkken sezaryen ile dünyaya gelen ikizlerden biri olan Süleyman bebek, doğumdan sadece 17 gün sonra kuvözden düştü.

Aile tarafından yapılan açıklamalara göre, düşme sonrası ciddi sağlık sorunları başlayan bebekte zamanla serebral palsi hastalığı gelişti. Olayla ilgili başlatılan adli süreç halen devam ederken, aile sorumlu hemşirenin “bebek kendisi düştü” şeklindeki savunmasını kabul etmediklerini ifade etti.

Sosyal Hizmetler Devreye Girdi

Olayın kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri aileyle iletişime geçerek destek süreci başlattı. Ekipler, dört çocuk sahibi olan ailenin yaşadığı eve giderek sosyal ve ekonomik durum analizi yaptı.

Yapılan incelemenin ardından kurumun, aileye uygun sosyal yardım modelleri ve destek programları üzerinden yardımcı olacağı öğrenildi.

Eskişehir’de Sahte Polis Binlerce Liralık Vurgun Yaptı!
Eskişehir’de Sahte Polis Binlerce Liralık Vurgun Yaptı!
İçeriği Görüntüle

Adli Süreç Devam Ediyor

Süleyman bebeğin kuvözden düşmesiyle ilgili olarak açılan soruşturma süreci sürerken, ailenin avukatı aracılığıyla hukuki mücadeleye devam ettiği bildirildi. Ailenin talebi, olayda ihmali bulunan kişi ya da kişilerin sorumluluklarının net bir şekilde ortaya konması ve adaletin sağlanması yönünde.