Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılına denk gelen 2023 yılı için önümüzdeki günlerde özel bir logo hazırlayacak ve kullanılması için tüm kuruluşlara gönderecek. Ancak Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi kendi tasarlattığı bir logoyu çoktan kullanmaya başladı. Yakında ücretsiz bir logo yapılacak olmasına rağmen Odunpazarı Belediyesi'nin de bütçesinden para harcayarak logo çizdirdiği iddiaları gündeme geldi.

Odunpazarı Belediyesi AK Parti Grupbaşkan Vekili Murat Özcan konu ile alakalı olarak şu ifadeleri kullandı;

"Daha önce de bir logo çalışmanız olmuş ve meclis oylamasına sunmadan kullanmaya başlamıştınız. Bu logoyu da meclise getirmeden kullanabileceğiniz anlaşılıyor. Billboardlara baktığımızda bu logoyu da kullanmaya başlamışsın zaten.

Logonun içeriği ile alakalı olumsuz bir eleştirimiz yok. Bu cumhuriyet hepimizin cumhuriyeti. Bu logoda çok anlamlı bir logo. Devletimiz zaten önümüzdeki günlerde bütün resmi kuruluşların kullanacağı ortak bir logoyu yayınlayacak. Hazırlandıktan sonra bütün kuruluşlara da gönderecek. Bu logoyu erkenden yaptırıp kullanmaya başlamak belediyemize ekstradan bir yük getirecektir. Dolayısıyla devletin açıklayacağı logonun beklenmesi gerekiyordu."