Eskişehir’de cips çalarken yakalanıp market sahibi ve olay yerinden geçen kuryeler ile tartışan gençler ortalığı birbirine katmıştı. Başlatılan çalışmalar sonrasında iki kişi tespit edildi ve kısa sürede yakalandı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şu yazılı açıklama yapıldı;

"22.01.2023 günü saat 22.50 sıralarında Kumlubel mahallesi Kumlubel parkı ve saat: 23.15 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Kumlubel Sokak'ta Motor Kuryelere yönelik yapılan saldırılar hakkında Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda olayın şüphelilerinin; K. B. ve B.K. isimli şahıslar oldukları tespit edilmiş yakalanmaları yapılmış. Adli makamlara sevki sağlanmıştır."

Olay ise şu şekildeydi;

İddialara göre Yenibağlar Mahallesi Tutan Sokak üzerinde bulunan bir markette bir şahıs 5 liralık cips paketi çalmaya çalışırken yakalandı. Marketçinin küçük yaşlarda olduğu söylenen cips hırsızını yakalaması üzerine olaylar geçti. Olay yerinden geçen bir kuryeye polisi çağırır mısını diyen market sahibinin etrafını kısa sürede bir sürü şahıs çevirdi. Bu durum üzerine marketçinin etrafını çeviren şahıslar polisi arayan ve  yanında bulunan kuryeye saldırmaya başladılar. Yine iddialara göre bahse konu şahıslar çevre mahallelerdeki tüm kuryelere döner bıçağı, satır, taş ve benzeri nesneler ile saldırdılar. Saldırılarda bazı kuryelerin yaralandığı öğrenildi. Şu ana kadar 8 kuryenin yaralandığı öğrenildi.