Eskişehir’de Gülpınar Mahallesi’nde hobi bahçe olan vatandaşlar tedirgin. Mahalleye dadanan maskeli hırsızlar  hemen her gün farklı bir evi soyuyor.

Sanayi esnafı Osman Sarı’ya ait bahçeye giren ağzı tıbbi maske ile kapalı 3 hırsız, kendilerine havlayan köpeklerden 1’ini bıçakla diğerini de vurarak öldürdü. İki köpeği ise çaldılar. 

Konuyla ilgili konuşan ve yetkililere çağrıda bulunan Osman Sarı, şunları söyledi:

“Bizim burada köpeklerimiz vardı. Olayın yaşandığı pazar günü buraya gelip köpeklerimizin karnını doyurduk. Pazar günü saat 5’e kadar buradaydık sonra şehir merkezine döndük. Pazartesi günü yine köpeklerimizin karnını doyurmak için geldiğimizde evi bu şekil gördük. Kapı zorlanmış burada akülerimiz vardı. Akülerimizi çalınmış, kapıyı zorlayıp içeri giriyorlar. Bana en çok acı veren köpeklerimizi öldürmeleri oldu. Birine bıçak sokup öldürüyorlar izi var, diğerini ise muhtemelen ya sopa vurup ya da tekmeleyerek öldürdüler. Telleri yıkıp birde bizim burada çevrede 6-7 eve giriyorlar. Tabi Jandarma kolluk kuvvetlerine bildirdik. Bu bizim 2’inci hırsızlığımız, 2 seferdir böyle zarar veriyorlar. Yani bunun 3 ya da 4 olmayacağı belli değil. Biz iyice tedirgin olmaya başladık, önceki hırsızlığımızda jeneratörümüz ve ev aletlerimiz gitmişti çeşitli. Bahçede kullandığımız kazma kürek gibi ev aletlerimiz vardı. Hepsi komple gitmişti o zamanda büyük bir zarara uğramıştık.

Bir daha hırsızlık olmaması için kamera taktırdık. Şimdi ise hırsızlar yüzümüze baka baka evlere giriyorlar, köpeklerimizi öldürüyorlar. Bu bildiğin katliam hırsızlık değil. Güneş paneline bağlı 4 adet jel akü vardı onları alıyorlar. Çocuklarımızın burada elektronik oyuncakları vardı onları götürüyorlar. Televizyon, çamaşır makinası, müzik sistemi ve şarjlı el aletleri vardı hepsini götürüyorlar. Bizim tahminiz 3 kişi hırsızlık yapıyor. Kadraja 3 kişi giriyor yüzleri belli, şuan benim 100-150 bin TL zararım var. Biz çalınan eşyalardan çok köpeklerimize daha çok üzüldük daha 2 yaşındalardı köpeklerimiz. İsimleri Fox ve Max’ti. Köpeklerimiz biri dişi diğeri ise erkekti. 2 tane köpeğimiz ise kayıp götürdüklerini tahmin ediyoruz.”