Eskişehir, Türkiye’nin gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir şehridir. Tarihi çok eskilere dayanan Eskişehir, zengin kültürü, tertemiz caddeleri, yeşillikleri ve adeta Venedik’i andıran porsuk çayı ile oldukça uygar bir şehirdir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle Eskişehir’de gezip görülmesi gereken birçok yer vardır.

İşte Eskişehir’de gezilip görülmesi gereken yerler aşağıdaki gibidir:

Adalar Porsuk Çayı

Porsuk Çayı Adalar Eskişehir

Şehrin merkezinde yer alan Adalar porsuk çayı, her köprüsünün farklı rengiyle Eskişehir’e ayrı bir hava katıyor. Adalarda ister gondol ya da bot ile porsuk çayını turlayın, isterseniz porsuk çayı yolunda yürüyüş yapmanın keyfini çıkarın. 

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Omm

Odunpazarı Modern Müze (OMM) asrın en iyi 25 müzesi arasında gösterilmektedir. Müze isminden de anlaşılacağı gibi Eskişehir’in odunpazarı semtinde yer almaktadır. OMM her yıl hem yurtiçi hem de yurt dışından yüzlerce turist ağırlamaktadır. Müze, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri kapsamında “Özel Takdir” ödülünün sahibi oldu. Sanatseverler tarafından özel ilgi gören OMM’yi mutlaka görmelisiniz. 

Odunpazarı Evleri

Odunpazarı evleri, Eskişehir’in merkezinde bulunan en turistik noktalarından biridir. Rengarenk tarihi eski evleri, camileri ve müzeleri ile Odunpazarı evleri, dünya kültür mirası arasında gösterilmektedir. Geçmişe yolculuk yapmak isterseniz Odunpazarı Evlerinin Osmanlı Döneminden kalma sokaklarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kanlıkavak Parkı 

Kanlıkavak

Kanlıkavak parkı, Eskişehir porsuk çayının en güzel manzaralarına sahip yeridir. Yemyeşil doğasıyla huzurlu ve keyifli vakit geçirebileceğiniz Kanlıkavak parkını mutlaka görmelisiniz.

Eskişehir Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı

Sazova

Eskişehir’in en bilinen gezi noktalarından birisi olan Sazova Bilim, Kültür ve Sanat parkı, görkemli masal şatosu ile ünlüdür. Parkın tam ortasında gölet bulunmaktadır. Yemyeşil doğası olan Sazova Parkında masal şatosunun yanı sıra korsan gemisi de bulunmaktadır. Aynı zamanda Su Altı Dünyası, Hayvanat Bahçesi, Sabancı Uzay Evi, Bilim Deney Merkezi ve eşsiz doğasıyla japon bahçesi bulunmaktadır. 

Kentpark

Kentpark

Yemyeşil doğanın içinde göleti ve yapay plajı ile geniş bir alana yayılan Kentpark, Eskişehir’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk parkları, yemek yeme alanları ve at çiftliği ile Kentpark, keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak.

Frig Vadisi

Frig Vadisi

Frig vadisi, 3000. yıl önce Frigyalıların kayalara evler, kaleler ve anıtlar oyularak kurduğu eşsiz bir coğrafya ve medeniyettir. Eskişehir, Afyon, Kütahya üçgeni arasında kalır. Etkisi altında kalacağınız Frig Vadisi’ni mutlaka görmelisiniz. 

Midas Anıtı (Yazılıkaya)

Midas Anıtı

Yazılıkaya olarak bilinen da bilinen Midas Anıtı, Midas şehri platosunun kuzeyinde yer alan görkemli bir kaya kütlesi üzerinde yer alır. Mö. 600’lerde yapılan Midas Anıtı’nın yüksekliği 17 metredir. Midas anıtı Eskişehir en eski tarihi yapılarındandır. 

Eti Arkeoloji Müzesi 

Eti Arkeoloji Müzesi açılmadan önce 1945 yılında Eskişehir il ve ilçelerinden toplanan taşınır kültür varlıklarının Odunpazarı Alaaddin Camii’ndeki bir depoya taşınmıştır. Bu kültür varlıkları 1966 yılında Kurşunlu Külliyesinde Eskişehir Müze Müdürlüğü olarak resmen kurularak sergiye açılmıştır. 1974 yılında ise Eti Arkeoloji Müzesi adıyla yeni binasında hizmete açılmıştır. Eti arkeoloji müzesinde mermer heykel ve heykelcikler, mimari parçalar, steller, pişmiş toprak günlük kullanım kapları, idolleri cam kaplar ve boncuklar, metal kap ve silahlar, takılar, sikkeler sergilenmektedir.