Sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki şube şeklinde eğitim öğretim vermeye başlayan Ticaret Borsası Ortaokulu Ana Sınıfı’nın öğrencileri, her gün farklı etkinlikler yapıyor ve yaptıkları etkinlikleri okul panosunda ve okulun sergi alanında sergiliyorlar.

Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan öğretmen Sara Turan Alkan, "Düşündüğümüz ve uygulamaya koyduğumuz bu projemizin amacı; ‘Çocukların önüne her şey hazır olarak geliyor. Bu nedenle üretmeyen araştırmayan ve maalesef hazıra konan nesiller yetişiyor. Bunun önüne geçmek adına bu etkinlik ile çocukların buldukları fikirleri maket haline getirerek yansıtmaları sağlandı. Buldukları fikirleri aileleri ile birlikte üç boyutlu hale getirdiler. Böylece eğitim öğretim sürecine aileler dahil oldu ve sevindi’. Düşündüğümüz ve uygulamaya koyduğumuz bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Ticaret Borsası Ortaokulu Müdürü Oktay Turinay ise şunları söyledi:

"Öğrencilerin Doğa ile iç içe olmaları, özgün ürünler oluşturmaları, eğlenme ve öğrenmenin bir arada olması sağlandı. Öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi bu projeyi gerçekleştirdikleri için tebrik ederim. Sergi hafta sonuna kadar açık kalacaktır, isteyen öğrenci velilerimiz sergimizi gezebilirler.”