Diş Hastanesi ve spor salonunun yoğunluğundan dolayı caddede hızlı bir trafik akışının olduğunu ve karşıdan karşıya geçmenin çok zor olduğunu belirten vatandaşlar, özellikle çocuklar ve yaşlılar olmak üzere yayaların tehlike yaşadığını dile getiriyorlar.

Yenikent Aile Sağlığı Merkezi ve Şehit Yunus Baykal Ortaokulunun bulunduğu caddede, karşıdan karşıya geçerken tedirginlik yaşayan aile sağlığı merkezine giden yaşlılar ve ortaokul öğrencileri kendilerine araba çarpmasından korktuklarını ifade etti.

Konu hakkında konuşan Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, “Burada Yenikent aile hekimliği, aşağıda Yunus Baykal Ortaokulu bulunmaktadır. Diş hastanesi çukurda kaldığı için araçlar aniden çıkıyor ve çok hızlı trafik var. Yunus Baykal Ortaokulundan gelen öğrenciler buradan geçerken sıkıntı çekiyor. Diş Hastanesi ve spor salonunun yoğunluğundan dolayı aile hekimliğine gelen insanlar, yaşlılar çok tedirginlik yaşıyorlar.” dedi.

3 sefer yetkili makama dilekçe verdiğini fakat olumsuz cevap aldıklarını anlatan Gürsoy, “100 tane imza topladık bu imzaları yetkiliye tekrar vereceğiz. Okul önüne hız bariyeri istemiştik. Öğlen vakti öğrencilerin yarısı buradan yukarı yürüyorlar hepsi hızlı trafik akışından kendini korumaya çalışıyorlar. Biz Yenikent sakinleri olarak ortaokulu ve sağlık ocağının önüne kasis istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Karşıdan karşıya geçerken korku yaşadığını dile getiren ortaokul öğrencisi Ömer Çubukçu, “Bana geçen az kalsın bir otobüs çarpıyordu. Çok yoğunluk oluyor o yüzden buraya kasis yapılması için imza verdik.” diye belirtti.

Bu caddede çok fazla yoğunluk olduğunu dile getiren ortaokul öğrencisi Kaan Gül, “Karşıdan karşıya geçerken tedirgin oluyoruz ve korkuyoruz. Bazen arabalar geçsin diye çok uzun bir zaman bekliyorum. Buraya bir an önce kasis yapılmalı her an araba çarpacakmış korkusu yaşıyoruz çünkü.” şeklinde konuştu. Karşıya geçerken arabaların yol vermediğini ifade eden Ecrin Kenar, en azından yayalar için bir trafik ışığı konulabilir ya da bir üst geçit yapılabilir dedi.