Eskişehir’in Büyükdere Mahallesi’ne kurulan pazarda vatandaşlar, alım gücünün düşmesi nedeniyle istedikleri her şeyi alamadıklarını belirtti.

"BİZ MEYVE HİÇ ALMIYORUZ"

Bir vatandaş, "Fiyatlar eskisi gibi. Değişen bir şey yok. Pahalılık çok. 300 lirayla geldik. 100 lira kaldı elimde. Daha da bir şey alamadık. Her istediğimizi alamıyoruz. Ne gezer istediğimizi almak" dedi.

Emine Çetin, "Geçinmek mümkün değil. Her şeyden kısıtlıyoruz. Fasulye almadım, bezelye almadım. Biber sadece 250 gram aldım. Salatalık alacağım eve gideceğim. Biz meyve hiç almıyoruz. Sadece yeşil elma alıyoruz. Bu hafta onu da almadım. Her hafta alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"YUKARDAKİLER YESİN BİZ YEMEYELİM"

Veysel Kocaoğlu ise şunları söyledi:

"Fiyatlar her hafta pahalı. Domates 15-20 lira. Salatalık 15 lira. Her istediğimizi alamıyoruz. Emekli adamım ben. Bazı şeylerden kısıtlıyoruz. Giyimden kısıtlıyoruz. Gezmeye gidemiyoruz, seyahat edemiyoruz. 32 yıllık devlet memuruyum. Aldığım da belli. Ben el arabası ile gelirdim eskiden pazara. Şimdi poşetle geliyorum. Eskiden pazar arabasını doldururdum. Şimdi dolmuyor. Porsiyon küçültün diyorlar ya biz kiloları küçülttük. Çeyreğe düşürdük. Ben 200 lira ile çıktım bugün pazara. Eskiden 200 lirayla iki pazar yapıyordum pazar arabasıyla. Yukardakiler yesin biz yemeyelim. Onların ömrü uzun olsun. Bizimki kısa olsun” dedi.

"BİRİNİ ALSAN DİĞERİNİ ALAMIYORSUN"

Bazen pazara çıkamadıklarını söyleyen Fatma Karataş da en çok meyveden kıstıklarını ifade etti. Karataş, şunları söyledi:

"Her şey pahalı. Birini alsan diğerini alamıyorsun. Meyve hiç alamıyorsun zaten. En önemli olanları alıyoruz. Pişirecek şey ne varsa onu alıyoruz. Geri kalanını alamıyoruz. Meyve yok. Çocuklarım var ama yine de alamıyorum. Yeri geliyor ekmeği de zor alıyoruz. Meyveden kısıyorsun. Yazın haftalık beş kilo domates alacaksan onu iki kiloya düşürüyorsun. İdareli harcıyorsun. Soğan, patates almış gitmiş başını. Domates 15 lira. Eskiden 2 liraya alırdık. Pazara bütçe ayıramıyoruz. Evde dört kişiyiz. Hepimiz çalışıyoruz. Anca geçiniyoruz. Bazen pazara çıkamıyoruz bile. Alamıyorsun, kısıyorsun her şeyden."