Eskişehir’de toplanan plastik atıklar geri dönüşerek çöp kovası üretimi yapılacak. Belediye, vatandaşlara çağrıda bulunarak projeye destek vermeye davet etti.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, plastik atıkları yeniden işleyerek kentte kullanılacak çöp kovaları üretileceği kaydedildi. Proje kapsamında, günlük hayatta kullanılan plastik ev eşyaları ve ambalaj atıkları değerlendirilerek hem çevresel katkı sağlanacak hem de kent mobilyası üretiminde dışa bağımlılık azaltılacak.

Vatandaşlar da Sürecin Bir Parçası Olacak
Belediye tarafından yapılan açıklamada, çalışmanın vatandaşlarla birlikte yürütüleceği belirtildi. Plastik atıkların toplanması için mahalle muhtarlıkları ve halk merkezlerine teslim noktaları kuruldu. Vatandaşlardan plastik leğen, gıda kabı, damacana kapağı, plastik kova, bidon ve benzeri atıkları bu noktalara getirmeleri istendi.




