Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Benign Prostat Hiperplazisi (BPH) Tedavisinde Yeni Yöntem: Holmium Laser Enükleasyonu (HOLEP)

"Eskişehir Şehir Hastanesi'nde uygulanan Holmium Laser Enükleasyonu Prostat (HOLEP) ameliyat tekniği, son iki yılda yüzlerce hastaya başarıyla uygulanarak dikkat çekiyor. Üroloji Bölümü'nde Doç. Dr. Aykut Aykaç ve Doç. Dr. Coşkun Kaya tarafından gerçekleştirilen bu yöntem, az kanama riski ve hızlı iyileşme süreciyle öne çıkıyor."

"HOLEP ameliyatının avantajları ve önemi hakkında bilgi veren Uroloji Uzmanı Doç. Dr. Coşkun Kaya, bu yöntemin diğer cerrahi müdahalelere kıyasla daha etkili olduğunu vurgulayarak, 'Her hastanın en uygun tedavi seçeneğinin belirlenmesi için doktorla görüşmesi önemlidir' dedi."

Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

"HOLEP ameliyatının diğer bazı cerrahi yöntemlere göre daha az kanama riski taşıdığını belirten Doç. Dr. Kaya, Holmium lazerinin kan damarlarını hızla kapatması ve kanamayı önlemesiyle ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlı olduğunu ifade etti."

"Ayrıca, HOLEP'in prostat bezinin tekrar büyüme ihtimalinin diğer yöntemlere göre daha düşük olduğunu ve idrar yolu daralmalarına neden olma riskini azalttığını belirten Doç. Dr. Kaya, her hastanın durumunun farklı olduğunu ve en uygun tedavi seçeneğinin belirlenmesi için uzmanla görüşmenin önemine dikkat çekti."