Odunpazarı Belediyesi’nde çalıştığı öğrenilen 5 farklı memurun Tüm Bel-Sen isimli sendikadan sahte imza yolu ile istifa ettirildiği ortaya çıktı.

Memurların bu durumdan haberi olmadığı ve işlerini kaybetmemek adına sessiz kaldıkları da edinilen bilgiler arasında. Memurların istifa gerekçesini merak eden Tüm Bel-Sen yetkilileri durumun anlaşılmasına neden oldu.

Bu memurların neden istifa ettirildiği, sahte imza kullanılarak kimlerin bu işi organize ettiği ise şimdilik bilinmiyor. Memurların konuyu yargıya taşımaması için Odunpazarı Belediyesi yetkililerinin memurlara mobing uyguladığı da gelen bilgiler arasında.

Memurların olayı öğrendikten sonra Odunpazarı Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurdukları ancak dilekçelerin işleme konulmadığı da öğrenildi. Odunpazarı Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün hangi gerekçe ile bu dilekçeleri işleme koymadığı da şimdilik bilinmiyor. 

Olaya maruz kalan memurların daha sonra yine sahte imzaları ile başka bir sendikaya üye yapıldıkları da ortaya çıktı. Aynı isimlerin bir sendikadan istifa ettirilip, başka bir sendikaya kayıt ettirilmesi çok da normal olmayan bir durum olarak yorumlandı.

Memurların Tüm Yerel Sen isimli sendikaya üye yapıldıkları ve memurların gönül rızası ile üyelik başvurusu yapmadıkları öğrenildi.