Eskişehir’de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde binlerce sürücü ve araç kontrol edildi. 28 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasındaki bir haftalık dönemde yürütülen denetimlerde sürücü güvenliği ve trafik düzeni açısından kapsamlı kontroller gerçekleştirildi.

Eskişehir’de Bir Haftada 210 Bin TL Para Cezası Kesildi
Eskişehir’de Bir Haftada 210 Bin TL Para Cezası Kesildi
İçeriği Görüntüle

Yetkililerden alınan bilgilere göre, söz konusu tarihler arasında toplam 31 bin 627 araç denetlendi. Bu kapsamlı uygulamalar neticesinde, kurallara uymayan sürücülere toplam 9 bin 955 trafik cezası kesildi.

Denetimlerin Kapsamı Geniş

Yapılan kontroller farklı denetim türlerini kapsadı. Bu süre zarfında;

4 bin 5 yük taşımacılığı aracı,

885 yolcu taşımacılığı aracı,

3 bin 380 alkol denetimi,

2 bin 135 motosiklet,

8 bin 714 emniyet kemeri uygulaması ve

12 bin 508 diğer denetim türleri

olmak üzere çok sayıda kontrol gerçekleştirildi.

Ekipler, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla sürücülerin belgelerini, araçların teknik yeterliliklerini ve trafik kurallarına uygunluğunu detaylı biçimde inceledi.

313 Araç Trafikten Men Edildi

Denetimler sırasında belirlenen ihlaller sonucunda 313 araç trafikten men edildi. Söz konusu araçların teknik yetersizlikler, ruhsat veya belge eksiklikleri gibi gerekçelerle trafikten çekildiği bildirildi. Ayrıca, 86 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konuldu.

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin oluşturabileceği risklerin önlenmesi amacıyla uygulamaların artarak devam edeceği ifade edildi.

Kazalara Müdahale Edildi

Söz konusu dönemde ekipler, kent genelinde meydana gelen trafik kazalarına da müdahale etti. Toplamda 47 yaralanmalı ve 66 maddi hasarlı trafik kazası kayıtlara geçti. Kazaların sebeplerinin büyük ölçüde hız ihlali, takip mesafesine uyulmaması ve dikkatsizlik olduğu açıklandı.

Yetkililer, özellikle yoğun saatlerde sürücülerin dikkatli olması, trafik işaret ve kurallarına riayet etmeleri gerektiğini hatırlatarak, emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını bir kez daha vurguladı.

Denetimler Sürecek

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğini artırmak amacıyla denetimlerin belirli aralıklarla ve kesintisiz şekilde sürdürüleceği belirtildi. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının hem kendi can güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Eskişehir Haftalık Trafik DenetimiEskişehir Haftalık Trafik Denetimi