30 yıllık turizmci Mete Yılmaz'ın şirket bilgileri, dolandırıcılar tarafından kopyalanarak sahte ilanlarla vatandaşlar kandırıldı. Kendi IBAN ve telefon numaralarını kullanan kişiler, piyasanın çok altında fiyatlarla rezervasyon alarak onlarca kişiyi mağdur etti. Yılmaz, itibarının zedelendiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

30 Yıllık İşletmenin İsmi Sahte Sitede Kullanıldı

Eskişehir’de 30 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Mete Yılmaz, işletmesine ait kurumsal bilgilerin izinsiz şekilde kullanıldığı bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldı. Yılmaz’a göre dolandırıcılar, tatil acentesinin yasal kayıtlarını, TURSAB belge numarasını ve sertifikalarını sahte bir internet sitesine yerleştirdi. Bu sahte platform üzerinden piyasanın oldukça altında fiyatlarla tatil ilanları yayınlandı. Ancak iletişim bilgileri olarak Yılmaz’a değil, dolandırıcılara ait IBAN ve telefon numaraları kullanıldı.

Mağdur Olanlar Gerçek İşletmeyi Arıyor

Şikayetlerin artması üzerine dolandırıldığını fark eden vatandaşlar, doğrudan Mete Yılmaz’ın gerçek işletmesine ulaşarak hesap sormaya başladı. Kimi vatandaşın 28 bin TL gibi yüksek meblağlar gönderdiği, ancak dolandırıcılara bir daha ulaşamadığı belirtildi.

Yılmaz, yaşanan mağduriyet karşısında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Kendisiyle iletişime geçen dolandırıcının, “Hiçbir şey yapamazsın. Bugün seninle, yarın başkasının adını kullanarak yaparım. Bizi yakalayamazlar” şeklinde pişkin ifadeler kullandığını belirtti.

40 Bin TL’lik Oteli 10 Bin TL’ye Satıyorlar

Tatilcileri dolandırıcılara karşı uyaran Yılmaz, “Adamın internette telefon numarası var, 40 bin liralık otelin günlüğünü 10 bin liraya satıyor. Şimdi 30 bin TL bir indirim olmaz. Bütün Türkiye'de 40 bin TL ise orada nasıl 10 bin TL olur? Bu da üçkâğıtçılık. İnsanlar da bunlara inanıyor" dedi.

TURSAB Başkanı Vatandaşları Uyardı

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Eskişehir Bölge Başkanı Özgür Ersoy ise dolandırıcıların kurumsal bilgi kopyalama konusunda yeni bir seviyeye geçtiğini söyledi. Ersoy, sahte siteye TURSAB belge numarası, adres ve mail bilgileri de eklendiğini ancak telefon numaralarının değiştirildiğini belirtti.

Vatandaşların TURSAB’ın resmi web sitesinden acente sorgulaması yapmaları gerektiğini hatırlatan Ersoy, “Buradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için en önemli şey, bir seyahat acentesinin TURSAB logosu ve belge numarası olmak zorunda. TURSAB adresinden bu belge numarasını girecekler. Bu işletme kime ait, hangi telefon numarası ve mail adresi olduğunu görebiliyorlar. Sadece oradaki telefondan ulaşıp rezervasyon yapmaları lazım" uyarısında bulundu.