Türk Ocağı'nın bu haftaki sohbetinde "Hüseyin Nihal Atsız ve Mücadelesi" konuşuldu. Araştırmacı Yazar Serkan Akgöz, sohbete katılarak Atsız'ın yaşamı ve mücadelesi üzerine önemli bilgiler paylaştı.

Akgöz, Atsız'ın eleştirilerinin Orhun dergisiyle Sabahattin Ali davasını başlattığını vurguladı. Ayrıca, 3 Mayıs'taki protestonun Ankara'nın tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ve hükümet çevresinde tedirginlik yarattığını ifade etti.

50 Kişi ile 100 Kilometrelik Bisikletli Bayram Coşkusu Tepebaşı'nda Yaşandı 50 Kişi ile 100 Kilometrelik Bisikletli Bayram Coşkusu Tepebaşı'nda Yaşandı

Hüseyi̇n Atsız Toplantı

Dava sürecindeki kara propagandanın Türkçülerin toplumdaki itibarını zedelediğini belirten Akgöz, Mart 1947'ye kadar süren davanın tüm sanıkların beraatıyla sonuçlandığını ancak Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini aktardı.

Konuşmanın sonunda, Serkan Akgöz'e yoğun ilgi gösterildi ve Eskişehir Türk Ocağı Şube Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Topal, konuşmacıya teşekkür beratı takdim ederek programı sonlandırdı.