Araçlarına LPG taktıracak vatandaşlara uyarılarda bulunan, Makine Mühendisi Fatih Tekin, konuyla ilgili şunları söyledi:

Gaz işi her zaman yetkili servislerde yapılmalıdır. Araca herhangi bir zarar geldiği zaman yetkisiz servislerin TSE Belgesi ve mühendisi olmadığı için hak aranan hiçbir ortam bulamazsınız” diyerek vatandaşları uyardı.

"Piyasada merdiven altı çalışan bayilerin hiçbirisinin, ne bayilik ne proje verme yetkinlikleri var. Yetkili servislerin TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi alma ve makine mühendisleri çalıştırma zorunlulukları var. Yetkili olan yerlerde yaptırılan işlerde devamında iş yerlerine başvuruda bulunulabilir. Ama yetkili olmayan, piyasada bilinen servislerde devlet onları tanımadığı için yanlış bir iş yapılsa bile yükümlülüklerini yerine getirmediğinden hiçbir şekilde dava edilemez. Problem yaşandığında yardımcı olamazlar. Gaz işi her zaman yetkili servislerde yapılmalıdır. Araca herhangi bir zarar geldiği zaman yetkisiz servislerin TSE Belgesi ve mühendisi olmadığı için hak aranan hiçbir ortam bulamazsınız. Karşınızda bir muhatap bulamazsınız. Devlet de bunları bilmediği için yetkili servislerde her zaman muhatap alınacak insanlar var. Yetkili servisleri tercih etmek gerekiyor. Piyasada bilinen LPG dönüşüm markalarının kendi internet sitelerinde bayilerinin adresleri isimleri mevcut. Zaten belli başlı firmalar var. Piyasada merdiven altı çalışan bayilerin hiçbirisi ne bir bayidir ne proje verme yetkinlikleri var. Onlardan uzak durmak gerekiyor.”