Eskişehir'de hava ısındıkça sandalet ve spor ayakkabı talebi artıyor. Esnaf, mevsim geçişleriyle birlikte az kullanılmaya başlanan botların iyi saklanmasının önemine dikkat çekiyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla Eskişehir'de de sıcak hava hissediliyor. Özellikle son birkaç haftadır artan sıcaklıklarla birlikte, esnaf kışlık ayakkabıları depolara kaldırıp yazlık ürünleri satışa çıkartıyor. Vatandaşlar da sezonun sona ermesiyle botlarını raflara kaldırıp yazlık spor ayakkabı ve sandaletlere yoğun ilgi gösteriyor, bu da esnafın satışlarını arttırıyor. Esnaf, uzun süreli kullanım için bakımın önemine vurgu yaparak, düzenli astar değişimi yapılmasını ve her 2 günde bir farklı ayakkabı giyilmesini tavsiye ediyor.

Ayakkabıcı Mehlika Güney, kışın daha çok bot ve kışlık ayakkabı sattıklarını, havaların ısınmasıyla spor ayakkabı talebinin arttığını belirtiyor. Güney, "Sandaletlere ve yazlık ayakkabılara geçişler başladı. Genellikle yazlık bez spor ayakkabılara daha çok ilgi oluyor. İnsanlar, yazın sıcak havalarında kendilerini rahat hissetmek istedikleri için rahat ayakkabılar tercih ediyorlar. Havaların ısınmasıyla talepler artmaya başladı. Ortalama fiyatlar şu an 550 TL ile 800 TL arasında değişiyor" diyor.

Ayakkabı bakımının önemine değinen Nejat Madenoğlu, ayakkabıların mevsim geçişlerinde doğru şekilde saklanması gerektiğini belirtiyor. Madenoğlu, "Eski ayakkabıları badem yağı bakımından sonra kalıpla beraber fazla kuru ve nemli olmayan bir yere uzun süreli saklanabilir. Ayakkabıların nemlenmesini önlemek için her iki günde bir farklı ayakkabı giyilmesi önerilir. Kaliteli bir ayakkabı giydiğimizde iç astarlarını sürekli olarak değiştirmemiz gerekir. Gerekli bakım yapılırsa normal ayakkabılar 2 ila 3 yıl, spor ayakkabılar ise daha uzun süre dayanabilir" diyor.