Eskişehir’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 20 bin fidan, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla törenle dikildi. Etkinlikte orman sevgisi ve çevre bilinci vurgulandı.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği Düzenlendi
Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki Türkmentokat Mahallesi’nde de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Etkinlikte Askeri Bando İstiklal Marşı çalarken, ormanda hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.
‘’Bu Fidanlar Geleceğe Nefes Olacaktır’’
Etkinlikte konuşan Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bozan, şunları söyledi: “Bugün, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla, Geleceğe Nefes olmak ve Yeşil Vatan için fidan dikmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu anlamlı günde, Eskişehir’imizin dört bir yanında toprakla buluşturulan fidanlarda, doğayı koruma ve ormanlarımızı güçlendirme bilinciyle birlikte yaşamanın gururunu taşıyoruz.’’
Konuşmasında ayrıca, ‘’Ağaç; gövdesinde toprağa kök salan bir canlı değil, yaşamın ta kendisidir. Bir fidan dikmek, geleceğe umut ekmektir. Ormanlar; nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suyun, soluduğumuz huzurun teminatıdır. Bizler bu kutsal emaneti korumak için gece gündüz demeden çalışan büyük bir aileyiz. Ormanlarımız için yorulmadan, zor arazilerde, orman yangınlarında, şehit verdiğimiz kardeşlerimizin hatırasını yaşatmak, bizler için bir onur borcudur.’’ ifadelerine yer verdi.
Etkinliğe ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Bozan, etkinlikte emeği geçen tüm kurum, kuruluş, öğrenciler ve gönüllü vatandaşlara teşekkür etti.

“Doğayla Olan İlişkimizi Yeniden Kurmak Zorundayız''
Eskişehir Vali Yardımcısı Adem Keleş ise törende yaptığı konuşmada, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına minnetlerini sundu. Keleş, ağaç dikmenin sadece toprağa fidan yerleştirmek olmadığını, geleceğe umut, memlekete bereket ve yeryüzüne merhamet nakşetmek olduğunu vurguladı.
Vali Yardımcısı Keleş, ‘’Ormanlar, canlılar dünyasının sessiz kahramanlarıdır. Biz nefes aldığımız sürece ormanlar bizimle konuşur; toprağı tutar, havayı temizler, suyu saklar, iklimi dengeler. İklim değişikliği artık sadece bilimsel raporların değil, günlük hayatımızın gerçeği haline gelmiştir. Yaşadığımız her sıcaklık artışı, her ani yağış, her sel, her orman yangını bize aynı şeyi söylüyor: Doğayla olan ilişkimizi yeniden kurmak zorundayız" şeklinde konuştu.

20 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından 20 bin fidan toprakla buluşturuldu ve can suyu verildi. Tören, çevre bilinci ve doğaya sahip çıkma mesajlarıyla tamamlandı.




