Eskişehir'de de diğer illerde olduğu gibi hava sıcaklıkları ortalama değerlere göre çok yüksek olarak devam ediyor. Bu durum kışlık kıyafet ve ayakkabı satan esnafı da oldukça düşündürüyor. Özellikle soğuyan havaların ve yağan yağmur ve karın ardından giyilen botlara da elini süren yok. Doğal olarak yeni bot ihtiyacı duymayan vatandaşlar da bot almak için dükkanlara gitmiyorlar. Bu durum da maliyet artışları nedeniyle canı sıkkın olan esnafın daha da dertlenmesine neden oluyor. 

“Şimdi burada yağış olsa, kar yağsa herkes şakır şakır bot satacaktı” diyen esnaf Nejat Madenoğlu düşen satışların yanı sıra barajlarda su oranlarının çok azalmasına da dikkat çekti. “Şu 10-15 gün içerisinde yağmur ve kar yağarsa biraz satış olur, hem satışlarımız artar hem de barajlarımız su ile dolar” dedi.

Eskişehir’de ortalama bot fiyatının 750 lira olduğunu söyleyen esnaf Yasin Topraklı, “Havaların soğuması lazım. Satışlar bu sene düşük oldu, elimizde çok mal kaldı” dedi.

Eskişehir'de ayakkabı ve bot satışları oldukça düşük olan esnafların yakında yağmur ve kar yağması için dua yağmur duasına gidebileceği ifade ediliyor.