Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu kendi bünyesinde kurduğu deprem dayanışma koordinasyonunun çalışmalarını ve Eskişehir’deki depremzedelerin ihtiyaçlarını kamuoyuna duyurdu.

Koordinasyon çatısı altında kurulan barınma, psikososyal destek, eğitim, hukuk, basın, kadın - LGBTi+, mülteciler ve envanter komisyonlarının yürüttüğü çalışmalardan bahsedilirken özellikle eğitim alanında resmi kurumların şehre gelen çocukların okullara yerleştirilmesinde eksikliklerin tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada; “Şehrimize tahmini 4000 okul çağında çocuğumuzun ve gencimizin geldiği, bunların 2150’sinin devlet okullarında, 500’ünün özel okullara kaydolduğu kalan yaklaşık 1350 çocuğumuzun ve gencimizin ise henüz bir okula kaydolmadığı bilinmektedir. 1350 çocuğumuz ve gencimizin neden henüz bir okula başlamadığını ise maalesef bilmiyoruz” denildi.  

Aynıca açıklamada Eskişehir’e  göçün devam ettiğini ve özellikle ev kiralarındaki artışların gözlendiği belirtildi. Platform, depremzedelerle dayanışmanın güçlendirilerek devam edeceği vurgusu yaptı.

Depremzedelere seslenen platformun yetkilileri şu ifadeleri kullandı; “Deprem bölgesinden gelen sevgili dostlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, Sizlerle burada buluşmak istiyoruz. Adresimiz, Yenibağlar Mah. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı, No:143’tür. Anadolu Üniversitesi tramvay durağının yanındadır. Hafta içi ve hafta sonu 11:00-17:00 saatleri arasında her tür soru ve sorununuzu bizlerle burada paylaşmanızı, birlikte çözümler üretmeyi, çocuklarımızla atölye saatlerinde, gençlerimizle Tepebaşı Belediyemizin eğitim faaliyetleri içinde veya birlikte planladığımız faaliyetlerde buluşmayı diliyoruz. Bizlere telefonla ulaşmak isterseniz telefon numaramız 0 542 240 26 25’tir. Yine hafta içi ve hafta sonu 11:00-17:00 arasında ulaşmak mümkün olacaktır.”