Vatandaşların kış lastiğini taktırmak için karın yere düşmesini beklediklerini ifade eden lastik satıcıları, işlerinin yüzde 70 düştüğünü belirterek lastiklerin ellerinde kaldığını söyledi.

Hava şartları nedeniyle satışlarının ciddi oranda düştüğünü belirten lastik satıcısı Cevat İnan, bu zamanlar işlerinin yoğun olması gerektiğini fakat sinek avladığını belirtti.

Geçen sene bu zamanlar kar yağdığını ve işlerinin olduğunu anlatan İnan, “Lastikler bu sene elimizde kaldı. Vatandaş karın yere düşmesini bekliyor kar lastiği takmak için. Aslında kış lastiği kışın takılması lazım ama maalesef karın yağmasını bekliyorlar.” dedi.

Geçen yıla oranla işerinin yarı yarıya düştüğünü vurgulayan İnan, “En ucuz lastiğimiz bin 200 lira marka marka değişiyor. Geçen yıl 600 liraya aldığımız lastik bu yıl 1200 TL. Lastiklere yüzde 100 zam geldi.” diye konuştu.

Geçen yıla göre durumlarının bu yıl çok kötü olduğunu anlatan lastik satıcısı Ender Esen, “Kar yağışı yok insanlar da kar olmayınca lastikleri takmıyorlar. Emanette olan lastiklerimiz var ama müşteriler almaya gelmiyorlar. Ciddi manada işlerimiz de çok düşüş var. Geçen yıl bu zamanlar sıralar vardı lastik taktırmak için ama şu anda sanayide hiç hareketlilik yok. Bir dahaki hafta kar yağışı gelebilir insanlar büyük ihtimale akın edecekler çünkü son anı bekleyen çok kişi var.” ifadelerini kullandı.

İşlerinin yüzde 70 düştüğünü ifade eden Esen, “Normalde lastikler kasım aralık ayında başlar ve biter. Ama birinci ay bitmek üzere ona rağmen kışlık lastiklerin yüzde 50'sini takmadık daha. Bir günden bir güne fiyatlar tutmuyor. Firmalar bir tuşa basıp fiyat belirliyorlar. Geçen sene bin liraya aldığımız lastik 1500-1600 lira oldu.” dedi.