Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan OEDAŞ, kadın istihdamının düşük olduğu enerji sektöründe farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

OEDAŞ, 23 Haziran'da gerçekleştirilen etkinlikte, Zübeyde Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle buluştu. Enerjimiz Eşit projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, CBS-Proje ve Kamulaştırma Uzmanı Gülgün Akar ve Dağıtım Hizmetleri Kıdemli Uzmanı Serkan Demir'in sunumları yer aldı. Öğrenciler, enerji sektörü, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında bilgilendirildi ve mühendislere çeşitli sorular yöneltti.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Enerji sektöründe kadın istihdamının artırılması ve toplumsal fırsat eşitliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. 'Enerjimiz Eşit' projesiyle bu amacımıza yönelik adımlar atıyoruz. Zübeyde Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere bu konuları aktarmak bizim için önemliydi. Ayrıca öğrencilerin çevre ve iklim değişikliği konularına gösterdikleri ilgi bizi memnun etti. Okullarımızdan gelen talepleri karşılamaktan mutluluk duyuyoruz ve benzer etkinliklerle destek vermeye devam edeceğiz.”

OEDAŞ, enerji sektöründe kadınların daha fazla yer alması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına çalışmalarını sürdürüyor.