Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olan Eskişehir-Kütahya Yolu üzerindeki Orman Fidanlığı Mesire Alanı, özel bir işletmeye ihale edilerek ücretli hale getirildi. İşletme sahibi tarafından belirlenen yeni giriş ücretleri şu şekilde: yayalardan 20 TL, otomobillerden 70 TL ve büyük araçlardan ise 120 TL alınıyor.

Daha önce Odunpazarı Belediyesi'ne ihale edilen Orman Fidanlığı, 2014 yılında belediyenin elinden alınarak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmeye başlanmıştı.

Sakarya Gazetesi köşe yazarı Hakkı Sağlam, "Orman Fidanlığı Paralı Olmuş" başlıklı yazısında bu değişikliği değerlendirerek, giriş ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. Sağlam, yazısında şu görüşlere yer verdi: "Eskişehir-Kütahya Yolu üzerindeki Orman Fidanlığı mesire alanı artık ücretli hale getirilmiş. Yayalardan 20 TL, otomobillerden 70 TL ve büyük araçlardan da 120 TL alınıyormuş. Orman Müdürlüğü'nün burayı özelleştirdiği anlaşılıyor. Bu alan, Eskişehir'de hafta sonları dar gelirli vatandaşların piknik yaptığı, dinlendiği önemli bir alan olması sebebiyle ücretli yapılması tartışmalara neden oluyor. Bu karar pek de hoş karşılanacak türden değil."