AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş şu açıklamaları yaptı;

"Hepimizin hatırladığı gibi, şehri merkezinde bulunan ATATÜRK Stadyumu yıkılıp yerine Sazova Mahallesindeki stadyum inşa edildiğinde, stadyumdan ATATÜRK ismi de kaldırılmış,  stadın ismi Eskişehir Yeni Stadyumu olarak tescillenmişti.

Eskişehirlinin, Eskişehirspor taraftarının gönlünde büyük yara açan bu uygulama sürekli eleştirildi. Eleştirileri görmezden gelemeyen AK Parti Milletvekili Sayın Nabi AVCI, 27 Ekim 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Eskişehir Millet Bahçesinin adının "Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi", Yeni Stadyumun ise "Yeni Atatürk Stadyumu" olarak tescilleneceğini açıkladı.

Her ne kadar, açıklama ATATÜRK ismi karşılığı Recep Tayyip Erdoğan ismi şeklinde formüle edilen “pazarlıkçı” bir yaklaşım içerse de, kamuoyunda yine de buruk bir memnuniyet yarattı. Açıklamanın hemen ardından Millet Bahçesinin ismi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olarak değiştirildi, tüm tabelaları yenilendi.

 Ancak, ne hikmetse stadyumun adı  yine ATATÜRK Stadyumu olarak tescillenmedi.

11 Eylül 2022 tarihinde stadyum önünde yaptığımız kitlesel basın açıklamasında hassasiyetimizi belirtmiştik.

Sayın Nabi AVCI 21 Eylül 2022 tarihinde, daha önceki açıklamalarını Gençlik Ve Spor Bakanının bilgisiyle yaptığını ancak stadın isminin halen tescillenmediğini, konuyu Gençlik Ve Spor Bakanına tekrar sorduğunu, Bakanın kendisine stadın ismini Cumhurbaşkanımız açıklayacak dediğini belirtti.

Bu açıklamanın üzerinden de yaklaşık 7 ay geçti, Atatürk Stadının adı yine tescillenmedi.

Eskişehirspor-Çatalcaspor maçının oynanacağı yer, Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarında Eskişehir Yeni Stadyumu olarak işaret ediliyor.

Bir kez daha belirtiyoruz;

Eskişehir’de, Eskişehir Yeni Stadyumu isminde bir yer yoktur.

Eskişehir’de bulunan stadyumun ismi Eskişehir ATATÜRK stadyumudur.

Sayın Cumhurbaşkanı; İktidarınız döneminde Eskişehir’in hemen hemen hiçbir sorununu çözmediniz.

Söz verdiğiniz ve her seçim döneminde defalarca temel attığınız halde ölüm yolları olarak anılan Seyitgazi, Alpu-Mihallıçcık, Sarıcakaya ilçe yollarını yapmadınız.

Söz verdiğiniz halde, Kuzey ve Güney çevre yollarını yapmadınız.

Söz verdiğiniz halde, TÜLOMSAŞ’ı büyütmediniz, aksine TÜRASAŞ’a bağlı küçük, işlevsiz bir atölyeye dönüştürdünüz.

Söz verdiğiniz halde, Eskişehir’i raylı sistem araçları, yüksek hızlı tren üretim üssü haline getirmediniz.

Söz verdiğiniz halde, Hasanbey Lojistik Köyünü Organize Sanayine, Gemlik limanına bağlamadınız.

Bunlar para gerektiren işlerdi, yapmadınız.

Eskişehir sizden Salı günü bir sözünüzü olsun yerine getirmenizi bekliyor. Bedava, masrafı olmayan bir sözünüzü yerine getirmenizi bekliyor.

Lütfen, Salı günü Eskişehir’de yapacağınız kürsü konuşmanızda stadın adının ATATÜRK stadyumu olarak tescil edildiğini bildirin.

Bu yanlışı ortadan kaldırın.

Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Milletinin en önemli ortak değerlerindendir. Ancak, Türkiye Cumhuriyetini, laik devleti, başta hukuk olmak üzere laik devrimleri, özgürlük ve bağımsızlığımızı hazmedemeyen dış mihraklar ile onların içimizdeki hain işbirlikçilerinin hedefi, her zaman Atatürk olmuş, her fırsat bulduklarında Atatürk’ün ismini her yerden ve aslında Türk Milletinin hafızalarından silmeye kalkışmışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanı, Eskişehir halkının önemli bir bölümü, stadın isminin değiştirilmesini de bu şekilde yorumlamaktadır.  Bu yorumların pekişmesine izin vermeyin. Birileri bu oyunun içindeyse oyunu siz bozun, ATATÜRK’e olan sevginizi, saygınızı, vefanızı Eskişehir’den atacağınız bu adımla, stadın adının ATATÜRK Stadı olarak tescillendiğini ilan ederek bize gösterin."