Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler nedeniyle şehirde bulunan binaların büyük bir kısmı yıkıldı. Depremlerin ardından Kahramanmaraş'a çok sayıda arama kurtarma ekibi ve yardım görevlisi geldi. Şehirde 11 günün sonunda arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ebrar Sitesi enkazında çalışmalarını sürdüren Bursa AFAD, UMKE ve JAK ekipleri bir ses geldiğini duyması üzerine yoğunlaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda 29 yaşındaki Neslihan Kılıç’a ulaşıldı. Hummalı çalışma sonrasında enkazdan 258 saat sonra Neslihan Kılıç’ın sağ olarak kurtarılması büyük sevinçle karşılandı. Halk TV'den Dilan Alp aktardığı bilgiye göre Neslihan Kılıç’ı Eskişehir Hava İkmal Ekibi görevlileri kurtardı.

Öte yandan deprem bölgesinde yakınlarından haber bekleyen Muhammed Ali Kılınç, dün İHA’ya verdiği röportajında "Depremde burada değildim yurtdışındaydım. 3’üncü günü geldim. 10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok. Kardeşim Serdar Kılınç uzman çavuştu. Suriye'de görevliydi. Çocuklar hasta olduğu için izne geleli 10 gün olmuştu” şeklinde konuşmuştu. Eniştesi Neslihan Kılıç’ın mezarının kazılıp beklediklerini belirtikten sonra bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş umutları yeniden yeşertti.

Kahramanmaraş'ta devam eden arama kurtarma çalışmalarında 258'inci saatte sağ çıkarılan Neslihan Kılıç'la ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Hoş geldiniz Neslihan Hanım" ifadeleriyle o anları paylaştı.

Acil serviste tedavi altına alınan Kılıç’ın babası Cuma Yalçınöz, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Baba Yalçınöz, “258 saat sonra kurtarıldı. Cenab-ı Allah herkesin gönlüne kalbine göre versin. Ben hep bunu düşündüm ve oldu. Yarım saat önce çantası çıktı arkasından kendisi çıktı” dedi.

Ağabeyi Yusuf Yalçınöz ise, “11 gündür buradayız. Aslen Elbistanlıyız. 11 gündür bekliyorduk bu anı. Birden bire dualarımız kabul oldu. Yakınlarımızın duaları kabul oldu. Ümit kesilmez diye bir lafımız var. Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah bundan sonraki enkaz altındaki kardeşlerimize de Allah böyle bir mutluluk yaşatsın. Anlatılmayacak kadar çok mutlu bir duygu. Aslında çalışmalar aileler tarafından durdurulmak istendi, ama o arada 'bir canlı var' dediler. Biz gittik göremedik. Kardeşim ismini soy ismini söylemiş o arada biz de fark edince ismini soy ismini direk hastaneye geldik. Ama iki çocuğu ve eşi hala enkaz aklında inşallah Allah'ım onlarda bir an önce çıkarmayı nasip eder” diye konuştu. Neslihan Kılıç’ın eşi ve iki çocuğu ise enkaz altında olduğu bildirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Doktora Öğretim Üyesi Muhammed Semih Gedik, Kılıç’ın genel durumunun iyi olduğunu ve sıvı desteği verilerek diyaliz tedavisine başlayacaklarını söyledi. Hastanın konuşabildiğini ve yakınlarını sorduğunu ifade eden Muhammed Semih Gedik, “Hastamız depremin 258’inci saatinde enkaz altından çıkarıldı. Ambulansla bize geldikten sonra ilk müdahalesini yaptık. Soğuk bir ortamda kaldığı için ısı tedavisiyle başladık. Kendisinin acil diyaliz endikasyonu var. Bunun için hastamızı yoğun bakıma alarak diyalize alacağız. Takip ve tedavisi devam ederken Ankara Şehir Hastanesine sevk etme durumumuz var. Bu duruma ilerleyen saatlerde karar vereceğiz. Kendisinin genel durumu iyi, acil ameliyatlık bir durumu yok. Gerekli müdahaleleri yapıldı. Kendisi adını söylüyor, ailesini sordu ve bilinci açık” dedi.