Eskişehir'e 90 kilometre uzaklıkta ve Bilecik merkeze bağlı İlyasbey Köyü Muhtarı Gürkan Zengin, köy sınırları içerisinde bulunan tarihi kaya evlerin gün yüzüne çıkartılması ve korunması için Kültür Bakanlığı’na çağrı yaptı.

Zengin, "Bu tarihin yok olmaması için biz muhtarlık olarak çalışıyoruz. Turizm Bakanlığı'ndan bu tarihi kaya evlerinin tanıtımı için gelmelerini, araştırmalarını bekliyoruz" dedi. 

Bilecik merkeze bağlı eski ismi Yarhisar olan İlyasbey köyünde tarihi kaya evleri bulunuyor.  Köy Muhtarı Gürkan Zengin, kaya evlerin turizm açısından önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“TURİZM BAKANLIĞI’NI BEKLİYORUZ”

“Bilecik merkez (Yarhisar) İlyasbey köyündeyiz. Karşımızda görmüş olduğunuz kaya evler bir tarih. Bu tarihin yok olmaması için biz muhtarlık olarak çalışıyoruz, gerekli tanıtımları yapmaya çalışıyoruz. Turizm Bakanlığı’nı bu tarihi kaya evlerin tanıtımı için gelmelerini, araştırmalarını bekliyoruz. Bilecik İl Turizm Müdürlüğü, Şeyh Edebali Üniversitesi’nden gerekli yetkililer gelip köyümüzde böyle bir tarihi araştırıp gün yüzüne çıkartırlarsa bizler çok memnun oluruz. Burasının tarihinin Friglere dayandığı söyleniyor. Doğru da olabilir. Çünkü bu kaya evlere baktığımızda birazcık yıpranma olduğunu tahmin edersek 3 bin-4 bin yıllık tarihi olduğu ve Friglere dayandığı söylenmekte.”