İYİ Parti Eksişehir Milletvekili Adayı Özlem Ayrancı kendi imkanlarıyla Eskişehir'e gelen bir depremzede aileyi ziyaret etti ve dertleşti.

Hatay Antakya’dan Eskişehir’e gelen bir depremzede şu ifadeleri kullandı;

“Deprem olduğu andan itibaren devlet tüm gücü ile oradaydı diyorlar. Ama bu söylenenler 3 günden sonrası için doğrudur. İlk 2 gün deprem bölgesinde yoklardı. İlk 3 gün herkes kendi çabalarıyla, akrabalarının yardımı ile bir şeyler yapmaya çalıştılar. İnsanlar enkaz altında donarak öldüler. Mahallemizde yaşayan insanlar enkaz altındaydı. Bizim oraya 3. gün AFAD ekipleri geldi. Onların da malzemesi yoktu. Vinçler, kazmalar, kürekler 4. gün gelmeye başladı. 100 kişi kurtulacaksa 50’si bu sebepten öldü.

250 bin liralık malımı 50 bin liraya satıp Eskişehir’e geldim. Biz bu şekilde gelebildik. Maddi olarak bitmiş durumdayız. Yeni binalar yapıyorlar. Beni 20 yıl borçlandırıp ev sahibi yapacaklarmış. Ben 60 yaşındayım. 80 yaşına kadar yaşayacak mıyım bilmiyorum ki. İşim gitti, dükkanım gitti, evim gitti. Çocuklarımın canı sağ diye seviniyorum. Ruhen de moral olarak da çökmüş durumdayız.”

İYİ Parti Milletvekili Adayı Özlem Ayrancı da, “6 Şubat depremi ile büyük bir şok yaşadık. 50 binden fazla yurttaşımızı toprağın altına verdik. 11 şehrimiz bu deprem etkilendi. Hem bu şehirleri hem de geleceği güzel inşa etmeliyiz. Millet ittifakı depremzedelere beş kuruş almadan konut vadediyor. Cumhur İttifakı ise 20 yıl borçlandırarak vadediyor. Biz iktidara geleceğiz ve hemen bu işi çözmeye başlayacağız” dedi.