Eskişehir Valiliği tarafından şu yazılı açıklama yapıldı.

Depremden Etkilenen Vatandaşlarımızın Yaralarını Sarmaya Devam Ediyoruz 

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve birçok ilimizde yıkıcı etkisi hissedilen depremin yaralarını sarmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere depremin ilk gününden bugüne kadar ilimizden yapılan desteklerimize, ilimizde ağırladığımız ve ilimiz hastanelerinde tedavi edilen depremzede vatandaşlarımıza ait bilgiler şu şekildedir; 

İlimizde Ağırlanan Ve Hastanelerimizde Tedavi Olan Depremzede Vatandaşlarımız; İlimizde depremin ilk gününden bu yana, 17 bin 237 depremzede vatandaşımızı misafir etmekteyiz. Vatandaşlarımızın barınma, gıda, giyim vb. ihtiyaçlarını, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek karşılamaya ve misafirlerimizin yaralarını sarmak için onların yanında olmaya devam ediyoruz. 

Deprem bölgelerinden Eskişehir'e gelen toplam 2.301 depremzede vatandaşımızdan 2135'i gerekli tedavilerini olmuşlar, 166 depremzede vatandaşımızın tedavileri ilimiz hastanelerinde devam etmektedir. 
Personel Ve Araç Desteği; 

Deprem'in ilk gününden itibaren bölgeye ilimizden; 1.413'ü AFAD, 567'si Emniyet ve Jandarma, 5000+ STK ve diğer gönüllüler ile 4.124'ü çalışan olmak üzere toplam 11.104 personel gitmiştir. 

Battaniye/Yorgan/Yastık, Çadır, Eldiven/Sapka/Bere, Elektronik, Gıda, Giyim, Hijyen/Temizlik, ilaç-Tıbbi Malzeme, Mutfak Malzemeleri, Tekstil, Yakacak, Yatak kategorilerinde ilimizde toplanan; 2.368.459 adet ve diğer cins (palet, balya, ton, tır, çuval vb.) 262.299 olmak üzere toplam 2.630.758 adet ayni yardım 464 TIR ve Kamyon, 2 Tren, 5 Uçak (21 Sorti), 83 Otobüs ve Minibüs ile deprem bölgesine gönderilmiştir. 
Bunun yanında 33 Ambulans, 6 Cenaze yıkama aracı, 63 iş makinası ve 607 diğer araçlarla (Binek, Pick-up, 4*4 arazi aracı, Treyler, Kamp treyler, jeneratörler vb.) birlikte depremin ilk gününden bu yana toplam 1258 araç bölgede görevlendirilmiştir. 

Depremin yaralarını sarmak ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaşadıkları acıları bir nebzede olsa unutturmak adına canla başla çalışan tüm görevlilerimiz ve gönüllülerimizin yanı sıra Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Eskişehir'imizin ve kurumlarımızın yardım kampanyamıza göstermiş olduğu teveccühten dolayı şükranlarımızı sunarız.