Deprem bölgesinden gelen depremzedelere konut sağlanması noktasında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, evlerini ücret almadan kiralamak isteyen ev sahipleri ve hiçbir komisyon ücreti almak istemeyen emlakçıları, depremzedelerle buluşturduklarını ifade etti.

YARDIMSEVERLERLE DEPREMZEDELERİ BULUŞTURUYOR

Meslek odası olarak ellerinden gelen tüm yardımları gerçekleştirdiklerini belirten Gazi Çelik, “Oda olarak yardımlarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bizİ, meslektaşlarımızı, valiliği arayan çok fazla depremzede var. Yaklaşık 30 bin civarı depremzede şehrimize geldiği söyleniyor. Öncelikle depremzedelerin valilikten aldığı herhangi bir evrakla depremzede olduklarını sorguluyoruz. Sonra bizi arayıp ücretsiz ev vermek isteyen vatandaşlarımız ve meslektaşlarımızı, depremzedelerle buluşturmaya çalışıyoruz. Ev eşyası vermek isteyenler de var onları da ulaştırmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen tüm imkanları sağamaya çalışıyoruz.” dedi.

Çelik, “Vatandaşlarımız 3-6 aylık veya 1 yıllık hiç ücret almadan, meslektaşlarımız da hiçbir komisyon ücreti olmadan depremzedelere yardım etmeye çalışıyor. Devletimiz KYK yurtlarına da depremzedeler yerleştiriyor. Hiçbirinin açıkta kalmayacağını düşüyorum.” ifadelerini kullandı.