Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin 2024 yerel seçimlerinde kamuoyuyla paylaştığı önemli ulaşım projelerinden biri olan Kuzey Kuşak Yolu projesinde kritik bir aşama daha geride bırakıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mayıs 2024’te başlatılan çalışmalar kapsamında, güzergâha ilişkin süreçte önemli ilerleme sağlandı.

İlk Başvuru Aralık 2024’te Yapıldı

Kuzey Kuşak Yolu güzergâhına ilişkin ilk başvuru, Aralık 2024 itibarıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne yapıldı. İlgili kurumların talepleri doğrultusunda gerekli revizyonlar Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı.

Toprak Koruma Kurulu’ndan Oy Birliğiyle Onay

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından güzergâhın nihai hali, Haziran 2026’da Toprak Koruma Kurulu’nun gündemine alındı. Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Kuzey Kuşak Yolu güzergâhında yer alan ve tarım arazisi vasfı taşıyan araziler için “tarım dışı kullanım” izni oy birliğiyle verildi.

Kuzey Kuşak Yolu Projesi

Dosya Bakanlığa Sunulacak

Sürecin bundan sonraki aşamasında dosya, değerlendirme ve onay için Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulacak. Yasal sürecin tamamlanmasının ardından proje için çalışmaların devam etmesi bekleniyor.

Eskişehir Trafiğine Yeni Soluk

Tamamlandığında Kuzey Kuşak Yolu’nun, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bursa yolu arasında güçlü, hızlı ve kesintisiz bir ulaşım koridoru oluşturması hedefleniyor. Projenin, kent trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

6 Şeritli Ulaşım Aksı Planlanıyor

Toplam 6 şerit olarak planlanan proje, üç gidiş ve üç geliş şeridinden oluşacak. Yeni ulaşım aksı sayesinde şehir içi trafik yükünün azaltılması ve ulaşım sürelerinin kısalması hedefleniyor.

Eskişehir Trafiğine Nefes Aldıracak Projede Yeni Aşama

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Kuzey Kuşak Yolu’nun Eskişehir’in geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Eskişehir’de Kasiste Otomobile Çarpan Motosikletteki 2 Kişi Yaralandı!
Eskişehir’de Kasiste Otomobile Çarpan Motosikletteki 2 Kişi Yaralandı!
İçeriği Görüntüle

Başkan Ünlüce projeye ilişkin olarak: “Eskişehir için büyük önem taşıyan Kuzey Kuşak Yolu Projemizde önemli bir aşamayı tamamladık. Mayıs 2024’te başlattığımız çalışmalar kapsamında, Aralık 2024’te ilk başvurumuzu gerçekleştirmiştik. İlgili kurumların talepleri doğrultusunda gerekli revizyonlarını tamamlayarak süreci kararlılıkla takip ettik. Güzergâhtaki tarım arazilerinin tarım dışı kullanımına ilişkin talebimiz, Toprak Koruma Kurulu tarafından 26 Haziran’da oy birliğiyle kabul edildi. Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından, bu önemli ulaşım yatırımını hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sürece katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum’’ değerlendirmesinde bulundu.