Derya Çıraklı'nın Eskisehirhaber.com'a vermiş olduğu röportajda şu ifadeler yer alıyor;

1-) Derya Çıraklı kimdir, kendinizi tanıtır mısınız?

1997 Eskişehir doğumluyum aslen Afyonkarahisar Emirdağlıyım. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Yüksek lisansımı yapı anabilim dalında tamamladım. 2016 yılında AK Partiye üye oldum. Annem İl Kadın Kollarındaydı, çeşitli görevler üstlendi. Ben de annemin vesilesiyle parti çalışmalarına şahit oluyordum. Ve daha sonra 2018 yılında Eskişehir İl Gençlik Kolları yönetimine seçildim. İlerleyen süreçte çeşitli kademelerde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Bu süreçte gençlik politikaları ve gençlik projeleri alanında aktif çalışmalar yaptım. Başarılı çalışmalarım sonucunda 2021 yılında gerçekleştirilmiş olan 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları kongresinde MKYK üyesi seçildim. Hatta Eskişehir’den Gençlik Kolları MKYK Üyesi olarak seçilen ilk kişi olmanın da onuru yaşıyorum.

Gençlik Spor bakanlığının bünyesinde gerçekleştirilen gönüllü sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra gençlik kamplarında da görevler üstlendim. Gençlik adına ve yararına gerçekleştirilen projelerde

bulunmak beni mutlu ediyor. Aynı zamanda okuduğum fakülte de bölümümle alakalı öğrenci çalışmalarına destek verdim ve aktif rol aldım. Özellikle devletimizin Avrupa Birliği ile birlikte gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda biz gençlere sağlanan uluslararası hareketlilik projelerinin yazılmasında ve gerçekleştirilmesinde aktif rol aldım. Bu Avrupa Birliği projelerinin biz gençler için çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

2-) Neden AK Parti?

Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN siyasette gençlere bir nesne olarak bakmıyor, bir özne olarak bakıyor. Bu zamana kadar da gençleri yanına olarak yürüdü. Bu da gençlerin önündeki barikatlari kaldırdı.

AK Parti iktidara geldiğinde seçilme yaşı 30 bunu 25’e indirdi. 2017 referandumunda ise 25’ten 18’e indirdi. Bugün gençlerin oyunu almak isteyenlerin her biri o zaman referandumda gençlerin yaşının düşürülmesine şiddetle karşı çıktı ama Sayın Cumhurbaşkanımız bu barikatlari teker teker kaldırdı. Sayın cumhurbaşkanımız milletimiz tarafından sevilen bir lider, gençler de Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere olan sevgisini görüyor ve farkında. AK Parti’de gençler her zaman ön plada ön safta. Biz

Gençlik Kolları Genel başkanımız Sayın Eyyüp Kadir İNAN öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımız ile birebir 39 gençlik buluşması yaptık. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere yaklaşımını, gençlerin de Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini gözlemleme fırsatım oldu. Her defasında “İyi ki!” dedim ve diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlik kollarında görev alıp, birlikte yol yürümek benim için bir şeref. Adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir liderle yol yürümek paha biçilemez.

3-) AK Parti şu an yoğun ilgi gören bir parti. Kendinizi şansı en yüksek adaylardan birisi olarak görüyor musunuz?

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu zamana kadar gençlere vermiş olduğu değer ortada Liderimizin gençlerin ilk 11 de olması gerektiğini her fırsatta vurgulaması öyle sanıyorum ki benim şansımı daha da arttırıyor.

Bunun yanında aslen Afyonkarahisar Emirdağlıyım. Eskişehir’de yaşayan Emirdağlılar olarak 160 bin nüfusumuz bulunmakta. Sağ olsunlar aday adaylığımı yayımladığın ilk dakikadan itibaren gerek beni gerekse ailemi arayan, mesaj atan, heyecanımı paylaşan kıymetli yakınlarıma sizin aracılığınız ile buradan teşekkürlerimi iletmek isterim.

Hem genç olmak hem kadım olmak hem de aslen Emirdağlı olan bir Eskişehirli olarak tüm hemşehrilerime güveniyorum ve söylediğim minvallerde şansımın yüksek olduğuna inanıyorum.

4-) AK Parti Eskişehir İl Başkanı ve teşkilatı ile ilişkileriniz nasıl?

Benim sürecim yerelde 2016 ile başlamış bulunmakta. Tam anlamıyla yerelde görev almaya

başlamam da 2018’de oldu. Kısacası teşkilatta büyüdüm. Annem İl Kadın Kollarında 10 yıldır görev almak da yani il teşkilatımız ikinci ailem oldu. Geçmiş dönem İl Başkanımız ile bir dönem çalıştım. Kadın Kolları teşkilatımız çok sevecendir ve her zaman ablalarımla birlikte olduk. Gençlik Kollarımız ise kardeşlerim oldu. Şu an Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İl Başkanı olarak görev atanan Süleyman REYHAN Başkanımızı da yakinen tanımaktayım. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun tekrardan başkanımıza kolaylıklar diliyorum.

5-) Eskişehir halkına vaatleriniz nelerdir?

Eskişehir genç bir şehir genç bir nüfus 3 üniversitemiz mevcut bir de Açık Öğretim fakültemiz var. Bu sebeple artık Eskişehir’e gençlerin sözünü, isteklerini birebir iletecek ve bunları çözüme ulaştıracak kişilerin gençlerden biri olması gerektiğini düşünüyorum. Ben de bunu sözünü vererek bu göreve talibim. Eskişehir halkı daha çok hizmet hak ediyor. Eskişehir’in eskiden olduğu gibi ilk beş il arasına girmesi için elimi taşın altına koyacağım. Şehrimizin sorunlarını Sn. cumhurbaşkanımıza ve ilgili kurumlara direkt iletilmesi konusunda hassasiyetle sorumluluk üstleneceğim.

6-) Sizce Eskişehir’in en büyük sıkıntıları neler, en acil çözülmesi gerekenler neler?

Mesela Eskişehir bir öğrenci şehri buna rağmen toplu ulaşım için gençlerin kullandığı indirimli

ESKART’lar 4 TL. Bu çok fazla. Bunun yanında öğrenciler için abonman kart da yok. Gençler için bunlar

öğrenci şehrinin olduğu yerde ciddi sıkıntılardan biri. Ve Gençler bunun gibi konularda muhattap bulamamakta. Yerel yönetimde yaşanan aksaklıkların sorunların genel yönetime aktarılması aşamasında ve bu sorunların çözümü yolunda aktif rol alarak gerekli hassasiyeti göstereceğim.

7-) Cumhur İttifakının Eskişehir’de ve ülke genelinde bu seçimlerde şansını nasıl görüyorsunuz?

Bu seçimde Cumhur İttifakı’nın özellikle gençlerden çok güçlü bir destek alacağını düşünüyorum, malum şehrimiz öğrenci şehri.. İktidarımızın gençlik politikalarının yanı sıra teknoloji ve milli savunma alanlarında yakalamış olduğu küresel düzeydeki inovatif gelişmelerin gençlerde ciddi bir karşılık bulduğuna inanıyorum.

8-) Eskişehirspor hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençlik ve Spor bakanımızın Eskişehir’e olan son ziyaretinde Eskişehirspor için sporcuların eğitim alabileceği, kamp yapabilecekleri bir akademi tesisi müjdesi vermişti. Bunun üzerine valiliğimiz ve Spor Toto arasında 60 milyon 800 bin TL’lik destek Eskişehirspor’umuz adına imzalandı.. İnşallah önümüzdeki süreçte de Eskişehirspor’umuza olan desteğimizi asla esirgemeyeceğiz. Desteğimiz her zaman onlarla. Eskişehirspor’umuzu önceden olduğu gibi daha üstlere birlikte taşıyacağız. Amacımız şehrimizin her alanda önder olmasıdır. Tabiki Eskişehirspor’umuzun da bizi Türkiye Süper Lig’inde temsil etmesini her ES ES’li gibi bende isterim. Bu amaç doğrultusunda elimden gelen katkıyı sunacağımın sözünü de veriyorum.