Tepebaşı Belediyesi’nin, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Yeryüzü Ekoloji Okulu Projesi, kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda düzenlenen atölye çalışmaları da ücretsiz olarak devam ediyor. Yeryüzü Ekoloji Okulu ağustos ayı atölye programlarından Zeka Oyunları atölyesi 6-8 yaş arası çocukların katılımı ile gerçekleşiyor. Atölye ile çocuklar, mantığı etkin kullanma, stratejik düşünmeyi geliştirme, hızlı ve doğru karar verme, zaman yönetimi, planlı hareket etmeyi öğrenme, sonraki hamleleri düşünme, öngörme ve olasılıkları hesaplama yetileri, kaybetme ve kazanma duygularını kontrol etme gibi faydalar sağlıyor. Çocuklar öte yandan grup oyunlarında kaynaşmayı ve iş birliği alışkanlığı, kendi sınırlarını keşfetme, yaratıcılığı geliştirme, konsantrasyonu artırma gibi özelliklerini de geliştiriyor. Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği gönüllü eğitmenlerinin gerçekleştirdiği atölyeye katılan çocuklar atölye çalışmasından mutlu olduklarını dile getiriyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, kontenjanların sınırlı olduğu atölyeler ve yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi almak isteyenlerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0 (222) 211 40 00 / 3085-3087 numaralı telefondan ulaşılabileceğini bildirdi.

Editör: Gamze Uysal