Eskişehirli Haitce Avcı'nın 63 yıllık yürek yakan hikayesi herkesi duygulandırıyor. Çocuk yaşlarda geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yürüyemeyen Avcı, hayatının tamamını ellerinin üzerinde geçiriyor.
Eskişehir'de yaşayan 66 yaşındaki Hatice Avcı, çocuk felci nedeniyle yürüyemiyor. İkinci kattaki evine 20 dakikada emekleyerek çıkmak zorunda kalan Avcı, bir engelli asansörü yapılması için yetkililere sesleniyor.

Hayatını Ellerinin Üzerinde Taşıyor
Eskişehir Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’nde yaşayan 66 yaşındaki Hatice Avcı, 3 yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası engelli hale geldi. O günden bu yana yürüyemeyen Avcı, yaklaşık 63 yıldır zorluklarla mücadele ediyor. Hayatını babasından kalan yetim maaşıyla sürdüren Avcı, aile apartmanının ikinci katındaki dairesine, ellerine giydiği terliklerle emekleyerek ulaşabiliyor.
Avcı, iki yıl önce yardımseverlerin desteğiyle bir akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu. Ancak apartman girişine bırakmak zorunda kaldığı sandalyesine ulaşmak ve evine çıkmak, onun için her gün yeni bir mücadele anlamına geliyor.
20 Dakikada Emekleyerek Eve Çıkıyor
Avcı, tekerlekli sandalyesini apartmanın girişine bıraktıktan sonra, taşların ellerine batmaması için terlik takarak emeklemeye başlıyor. İkinci kata çıkışı yaklaşık 20 dakika sürüyor. Kış aylarında soğuk zeminde bu yolculuk daha da zorlaşıyor.
“5 dakikada çıkılacak merdiveni 15-20 dakikada ancak çıkabiliyorum” diyen Hatice Avcı, “Kışın ayaklarım çok üşüyor, dışarı bile çıkamıyorum. Çocuk gibi emekliyorum, başka çarem yok” diyerek yaşadığı zorluğu anlatıyor.

Engelli Asansörü Yapılmasını Bekliyor
Günlük yaşamını tek başına sürdüren Avcı, akülü sandalyesinin aküsü bittiğinde evden çıkamadığını ifade ediyor. Maddi durumunun yetersizliği nedeniyle yeni bir akü alamadığını belirten Avcı, belediyeden aldığı mevcut aküyle sınırlı şekilde dışarı çıkabildiğini söylüyor.
Avcı, “Bir engelli asansörü yapılsa benim için hayat kurtulur. Bu durumuma çözüm bulunmasını istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum” sözleriyle çağrıda bulunuyor.





