Eskişehir'de dünyaya gelen Ecem Nurşen Kaplan, 2024 yerel seçimlerinden sonra seçilen tüm kadın beeldiye başkanlarının portrelerini çizerek kendi Instagram hesabında paylaşımda bulundu. Aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin de bulunduğu bu portreler büyük ilgi gördü. Bazı kadın belediye başkanları da Ecem Nurşen Kaplan'ın çizmiş olduğu portre resimleri çok beğenerek kendi sosyal medya hesabında paylaştı.

Ayşe Ünlüce Portre

Ecem Nurşen Kaplan kimdir?

Ecem Nurşen Kaplan, 10 Mayıs'ta Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Esnaf anne ve babanın kızı olan Ecem'in resim yapmaya olan ilgisi küçük yaşlarda başlamıştır. İlkokulda öğretmeninin portresini çizmesiyle resme yeteneğinin olduğu keşfedilmiştir. Ailesinde sanatla ilgilenen tek kişi kendisi olan Ecem, çizdiği resimlerindeki konularını şu sözlerle belirtiyor;

TÜİK Eskişehir''in 'Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri, 2023' verilerini açıkladı! TÜİK Eskişehir''in 'Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri, 2023' verilerini açıkladı!

"Çizdiğim resimlerde daha çok yaşamın hüzünlü yanını yansıtmaya çalışıyorum. Konu olarak başlık
atmak istersek; Kadın, çocuk, savaş ve barış, geometrik şekiller ile bütünleşen resimler yaptım." diyor.

Ecem Nur Kaplan Portre

Ecem Nurşen Kaplan, 2014 yılında ÇOMÜ'de Mimari Dekoratif Sanatlar" bölümünden mezun olduktan sonra resme olan ilgisinden dolayı, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü kazandı. Diğer yandan mimar olma hayali ağır bastığı için 2016'da Haliç Üniversitesi'de iç mimarlık bölümünü kazandı. Halen Haliç Üniversite'nde Mimarlık yüksek lisans eğitimine devam ediyor.