Odunpazarı Belediyesi, imece kültürünü yaşatmak için Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içine ‘İmece Alanı’ yaptı.

Atölye Odunpazarı (ATOP) tarafından tasarlanan İmece Alanında bulunan fırında kadınlar ekmek, gözleme yapabilecek; yiyecek kurutmak için özel tasarlanan kurutma tezgahında meyve, sebze, tarhana kurutabilecek. Kadınların, İmece Alanında yaptığı ilk etkinlik ise gözleme yapmak oldu.

Vatandaşlar tarafından talep edilen ‘İmece Alanı’ Atölye Odunpazarı (ATOP) tarafından tasarlanarak hayata geçirildi. Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içinde yer alan İmece Alanında, kadınlar bir araya gelerek kışlık tarhanasını, reçelini, makarnasını el birliğiyle hazırlayacak.

İmece Alanında yer alan fırında kadınlar ekmek, gözleme yapacak, yazın meyve-sebzenizi kurutacak, makarnasını kesecek, en önemlisi de tüm bunları hayata geçirirken komşu dayanışmasına katkı sağlayacak. İmece Alanı 17 Kasım Dünya Komşular Günü’nde faaliyete geçti. İmece Alanında bir araya gelen kadınlar, ekmek ve gözleme pişirdi. Kadınlar tarafından pişirilen ekmek ve gözlemeler Koca Çınar Yaşam Merkezi müdavimleri, Emek Mahallesi sakinlerinin de katılımıyla hep birlikte keyifle yendi.