11 ili etkileyen deprem felaketinin çok üzücü olduğunu kaydeden Eskişehirli kuyumcu esnafları olarak iş birliğine içerisinde deprem bölgesine destek oldukları ifade ettiler.

Son dönemlerde altın satışlarında artış olduğunu aktaran Eskişehirli kuyumcu esnafları, “Gram altının fiyatı, bin 130 lira, çeyrek altın bin 830 lira, Cumhuriyet Lirası da 7 bin 530 liradan satılıyor. Altın satışına müthiş talep var. İnsanlar aldıkları altınların bir bölümünü bankalara yatırıyor” şeklinde konuştu.

Altın yatırımı yapmak için çok doğru bir zaman olduğunu dile getiren Eskişehirli kuyumcu esnafları Altına yapılacak yatırım için en iyi dönem olduğunu belirttiler.

Altının gram başına 100 lira civarında kayıpla satıldığını belirten Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Yönlüer, Merkez Bankası’nın almış olduğu, altın ithalatını durdurma kararının dışarıdan altın almayı zorlaştırdığını söyledi.

Cemil Yönlüer, “Altın fiyatlarının yeniden yükseleceğini düşüyoruz. ONS şu anda bin 830 civarında, ONS, yeniden 2 bin liraya kadar çıkabilir. Yatırımcılara önerimiz, altının uzun vadede kazandıracağını düşünüyoruz. Ellerindeki altın stoklarını bozdurmamalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Depremden etkilenen kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için altınlarını satabileceğini İfade eden Yönlüer, altın alımlarının daha fazla olduğunu, altınını satan kişilerin azaldığını, söylerken vatandaşların ellerindeki nakdi altına çevirdiklerini dile getirdi.