Eskişehirli öğrenciler, TEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenen Mesleki Yetenek Yarışması’nda önemli bir başarı elde etti. Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iki ayrı kategoride toplam 4 Türkiye derecesinin sahibi oldu.
Öğrenciler, yarışmada sergiledikleri projeler ve mesleki becerileriyle kaynakçılık alanında Türkiye’nin ilk üç sırasını alırken, Elektrik Kumanda Panosu Tasarımı ve Uygulama Kategorisi’nde de üçüncülük kazandı.

Kaynakçılıkta İlk Üç Eskişehir’in
Lise seviyesindeki Kaynakçılık Kategorisi’nde Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üç takımı ilk üç sıraya yerleşti.
Danışman öğretmen Yasin Semih Altın’ın hazırladığı LAV Takımı Türkiye birincisi oldu. Danışmanlığını İsa Bekdemir’in üstlendiği ARK Takımı Türkiye ikinciliğini elde ederken, Habip Hönül yönetimindeki ES KAYNAK Takımı ise Türkiye üçüncüsü oldu.

PANOTECH Takımı Türkiye Üçüncüsü Oldu
Okulun bir diğer derecesi Elektrik Kumanda Panosu Tasarımı ve Uygulama Kategorisi’nden geldi. Danışman öğretmen Cumali Çağlar’ın rehberliğinde yarışmaya katılan PANOTECH Takımı, jüri değerlendirmesi sonucunda Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğünden Tebrik
Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, elde edilen dört Türkiye derecesinin ardından tebrik mesajı yayımladı. Mesajda mesleki eğitimin önemine dikkat çekilirken öğrenciler, danışman öğretmenler ve başarıda emeği bulunan eğitim çalışanları kutlandı.




