Perşembe pazarında havaların soğumasıyla kışlık ürünlerde tezgahlarda yerini buldu. Her hafta olduğu gibi bu hafta da perşembe pazarında vatandaşlar alışverişlerine devam etti.Hem vatandaşlarla hem de pazarcı esnaflarınla Pazar fiyatları hakkında gerçekleştirilen röportajda, fiyatların şuan çok yüksek olduğunu ve eskisi gibi pazarda’da alışveriş yapamadığını belirten vatandaşlardan birisi “Eskiden 100 TL’ye poşetimizi doldururduk fakat şuan 400 TL ile bile bu mümkün değil” dedi.  Bu düşüncenin tam tersine ise pazarcı esnaflarının bir kısmı markete göre Pazar fıyatlarının gayet uygun olduğunu ifade etti.

“FİYATLAR GEÇEN SENEDE AYNIYDI”

Geçen haftaya göre fiyatlarda artış gözlemlenen pazarda, bir pazarcı esnafı ise fiyatlardan ve satışlardan memnun olduğunu dile getirdi. “Fiyatlar gayet güzel ve normal, geçen seneye göre kıyasladığımızda bile bir farklılık söz konusu değil. Bu kıyaslamayı yapmak doğru değil. Bu kadar fiyat artışı gayet normal çünkü giderimiz fazla” dedi.

“BEN ÇOK RAHAT GEÇİNİYORUM”

Çok rahat geçinebildiğini ifade eden bir pazarcı esnafı “Gençler çay içmesinler, ben annem ve babamla çalışıyorum ve çayımı burada demliyorum ama gidip mekanlarda çaya 50 TL vermiyorum” dedi. Ayrıca satışlarını hiçbir şeyin etkilemediğini ifade eden pazarcı, halinden memnun olduğunu söyledi.