tt

Aslen Eskişehirli olan ve şu an Bursa’da yaşayan SMA- Tip 2 hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Sefa Arput bebeğin ailesi valilik izinli bir kampanya başlattı.

Çocukları için ellerinden bir şey gelmeyen ve bir an önce yurt dışındaki tedavisine kavuşmasını isteyen aile, 1 yıl önce açtıkları sosyal medya hesaplarından halen bağış kampanyasını tamamlayamadı.

Şu an Sefa bebek için başlattıkları kampanyada yüzdelik dilime ulaşamayan aile yalnızca yüzde 27 oranında bir bağışa ulaştı.

Eskişehir’den destek olmak isteyen vatandaşlara seslenen aile yakın zamanda orada olacaklarını ve kendileriyle isteyenlerin yüz yüze görüşmede bulunabileceğini de belirtti.

Aile vatandaşlardan her gün sosyal medya hesaplarından açtığı canlı yayınlarla vatandaşlardan az çok demeden en azından gün içinde verdikleri bir yol parasını ayırıp çocuklarına destek olmaları konusunda takipçilerine sesleniyor.

Gönüllülerinin ve ailenin destekleriyle 11 Aralık Pazar günü Eskişehir’de stant kurarak yardım toplayacak aile destek bekleyecek. Mercedes Sevdalıları Eskişehir Derneği, Sefa için Uluönder Yeşil Sokak no:2 Tepebaşı/ Eskişehir adresinde organizasyon düzenleyecek.

Ayrıca sadece para göndermek istemeyen vatandaşlar Sefa Bebeğe ikinci el eşya ve ikinci el kıyafet satın alabilerek destek olabiliyor. Vatandaşlar 'sefanınumutdolabı' isimli hesaptan ürünlere ulaşabiliyorlar.

Sefa Bebeğe maddi olarak destek sağlamak isteyenler aşağıdaki IBAN numarasından katkıda bulunabililer.

Sefa Arput - Akbank
TR05 0004 6000 4388 8000 4296 47